İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihi Kilise Hayvan Barınağı Oldu

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Germir Mahallesi’nde bulunan tarihi Rum Panaya Kilisesi’nin sığınakları hayvanlara barınak oldu. Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Germir Mahallesi’nde yapım tarihi tam olarak bilinmeyen Rum Panaya Kilisesi’nin sığınakları hayvan barınağı olarak kullanılıyor. Kilisenin yanında yapıldığı dönem mutfak olarak kullanıldığı öğrenilen sığınak ise köpek, tavuk ve büyükbaş hayvanlarının ahırı olarak kullanılıyor.

Bakımsız olan kilisenin sığınaklarında yaşayan hayvanların bakıcısı Mehmet Gözütok, kilisedeki hayvanlara 3 aydan beri baktığını söyledi. Gözütok, “Burasının ne zaman yapıldığını bilmiyorum. Buraya restore edilecek diye Turizm Müdürlüğünden geldiler. İçerideki hayvanlar kısa bir süre sonra çıkarılacak. İçerideki köpekleri de sürüye gideceği için çıkaracağız. Geçici bir süre duruyor. Kısa bir zaman sonra bu hayvanlar buradan çıkacak. Yaklaşık 3 aydır hayvanları burada besliyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan tarihi kilisenin bulunduğu Germir Mahallesi, ünlü sinemacı Elia Kazan’ın ve ünlü manken Kim Kardashian’ın babaannesinin köyü olarak biliniyor.
(İHA)

http://www.showhaber.com/tarihi-kilise-hayvan-barinagi-oldu-haberi-713945h.htm

Yorumlar kapatıldı.