İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mine G. Kırıkkanat’tan yeni kitap: “Bir Hıristiyan Masalı”

Gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat’ın 3 yıllık bir araştırma sonunda hazırladığı ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Bir Hıristiyan Masalı” okuyucularıyla buluşuyor… İstanbul’un kurucusu Büyük Konstantin’in vasiyeti olarak bilinen belgenin, insanlığı kana bulamış en büyük yalan, Hıristiyan dinini bölmeye yarayan uyduruk bir vasiyet olduğunu, bu yalanın, insanlık tarihinin son iki bin yıldaki “temel sahtekârlığı” olma özelliğini taşıdığını, bu yalanın Katolik mezhebinin dogmatik varlık nedeni olup Papalığın temelini atmaya hizmet ettiğini belgelere dayanarak kanıtlamaya çalışan kitap “Papa’nın adamları” tarafından 8. yüzyılda imal edilen bu sahte vasiyet olmasaydı, Hıristiyanlığın merkezinin bugünkü Vatikan’da değil, bizim coğrafyamızda olacağını ortaya koyuyor.

***
Gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat’ın 3 yıllık bir araştırma sonunda hazırladığı ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan “Bir Hıristiyan Masalı” okuyucularıyla buluşuyor.
Kitap, dinsel dogmaların inananların güvenini hak etmediklerini, bu dogmaların iktidar araç ve gereçlerinden ibaret olup inançsız muktedirler tarafından uydurulduklarını; tarihteki en büyük, en yıkıcı örneğiyle sergilemeye yönelik bir araştırma.
İstanbul’un kurucusu Büyük Konstantin’in vasiyeti olarak bilinen belgenin, insanlığı kana bulamış en büyük yalan, Hıristiyan dinini bölmeye yarayan uyduruk bir vasiyet olduğunu, bu yalanın, insanlık tarihinin son iki bin yıldaki “temel sahtekârlığı” olma özelliğini taşıdığını, bu yalanın Katolik mezhebinin dogmatik varlık nedeni olup Papalığın temelini atmaya hizmet ettiğini belgelere dayanarak kanıtlamaya çalışan kitap “Papa’nın adamları” tarafından 8. yüzyılda imal edilen bu sahte vasiyet olmasaydı, Hıristiyanlığın merkezinin bugünkü Vatikan’da değil, bizim coğrafyamızda olacağını ortaya koyuyor.
Ortodoks Roma’ya karşı kurulan bu komplonun henüz “final” aşamasında olmadığını düşünen yazar, yakın bir zamanda tersine çevrilmiş bir denklemde “Müslüman” Türkiye’nin karşısına çıkabileceğini de söylüyor.

http://www.cnnturk.com/haber/kultur-sanat/kitap/mine-g-kirikkanattan-yeni-kitap-bir-hiristiyan-masali

Yorumlar kapatıldı.