İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlber Ortaylı: Yarı cahil bir nesil yetişiyor

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever’in konuğu oldu… “İlla okulsuz bırakmayacaksın kitleyi. Okul vereceksin ama bunun ölçüsü olması lazım” diyen İlber Ortaylı, “Herkese yüksek tahsile kadar eğitim verirsen olmaz. Yüzde yüz kimsenin eğitimini veremiyorsunuz, bu çok açık. Dolayısıyla bu uyduruk üniversite, uyduruk lise eğitimiyle yarı cahil bir nesil yetiştiriliyor. Bu sadece Türkiye’de değil, kademe kademe her yerde var. Ama bizdeki en uyduruklarından. Bu insanlara eğitim vermiyor, kandırıyor. Kötü bir lise eğitimi, iyi bir ortaokul, ilkokul eğitiminin arkasında. Bunu artık her yerde delilleriyle görüyoruz” ifadelerini kullandı.(ASİMDER’in varlık nedeni anlaşılıyor. HYETERT)

***
Aykırı Sorular programına konuk olan Prof. Dr. İlber Ortaylı yine sert açıklamalarıyla gündeme geldi. Ortaylı, ‘Uyduruk lise ve üniversiteler yarı cahil bir nesil yetiştiriyor’ dedi.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever’in konuğu oldu.
Aysever’in, “Cehalet 21. yüzyılda daha mı bilgiyle birlikte arttı?” sorusu üzerine Ortaylı, “Hayır 21. yüzyılda artan çok kesif bir yarı cehalettir. Yani maalesef çeşitli nedenler vardır” dedi ve bu nedenleri anlattı.
Ortaylı, “Geçen zaman içinde zannediyorum sosyalist partiler ‘Herkese eğitimi yayacağız’ diye işi yanlış anladılar. Sosyal Demokrat partiler Avrupa’da herkese diplomayı yaydılar” şeklinde konuştu.
“BİZDEKİ EN UYDURUK”
“İlla okulsuz bırakmayacaksın kitleyi. Okul vereceksin ama bunun ölçüsü olması lazım” diyen İlber Ortaylı, “Herkese yüksek tahsile kadar eğitim verirsen olmaz. Yüzde yüz kimsenin eğitimini veremiyorsunuz, bu çok açık. Dolayısıyla bu uyduruk üniversit, uyduruk lise eğitimiyle yarı cahil bir nesil yetiştiriliyor. Bu sadece Türkiye’de değil, kademe kademe her yerde var. Ama bizdeki en uyduruklarından. Bu insanlara eğitim vermiyor, kandırıyor. Kötü bir lise eğitimi, iyi bir ortaokul, ilkokul eğitiminin arkasında. Bunu artık her yerde delilleriyle görüyoruz” ifadelerini kullandı.
http://www.mynet.com/haber/guncel/ilber-ortayli-yari-cahil-bir-nesil-yetisiyor-1040900-1

  

Yorumlar kapatıldı.