İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız milletvekili Türk Radyosundan, Türkiye’nin Ermeni Soykırımını kabul etmesi gerektiğini söyledi

Rhone Alpes Bölge Parlamentosu Başkanı olan eşi Jean Jack Queyranne bu soruya, “Önemli olan, soykırımından sonra Lyon’a gelen Ermenilerin kültürlerini ve hatıralarını yaşayabilecekleri bir merkeze sahip olmaları. Bir plaket asıldığından haberim yok. Bu tür polemikler konu hakkında ilerleme kaydetmemizi engeller. Ermeniler derin bir yaraya sahip. Bu yara babadan oğula miras kalıyor. Türkiye’nin bu konuda olumlu yönde ilerleme kaydetmesi gerekir” diye cevap verdi. 

**
Fransa’da mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Lyon yakınlarındaki Bron kentinden belediye başkanlığına aday olan Elisabeth Queyranne, internet üzerinden yayın yapan Radio Made In Turkey’de Özcan Mit’in sunduğu Politika adlı programa katıldı. Programa aynı zamanda Rhone Alpes Bölge Parlamentosu Başkanı olan eşi Jean-Jack Queyranne ile Elisabeth Queyranne’ın seçim listesinde bulunan Fatih Demiray katıldılar.
Türkiye’den «OdaTV» portalının verdiği haberde şunlar kaydedilmekte:
«Programın sonlarına doğru Özcan Mit, Jean-Jack Queyranne’a Decines kentindeki Ermeni Kültür Merkezi’ne 5 ASALA üyesi anısına plaket asılması ve her yıl 27 Temmuz’da bunlar için anma düzenlenmesi hakkındaki görüşlerini sordu. Söz konusu kişiler 27 Temmuz 1983 tarihinde Lizbon Büyükelçiliği’ne intihar saldırısı düzenleyerek misyonda görevli olan Yursev Mıhçıoğlu’nun eşi Cahide Mıhçıoğlu ile bir Portekiz polisi öldürmüşlerdi.
Jean Jack Queyranne bu soruya, “Önemli olan, soykırımından sonra Lyon’a gelen Ermenilerin kültürlerini ve hatıralarını yaşayabilecekleri bir merkeze sahip olmaları. Bir plaket asıldığından haberim yok. Bu tür polemikler konu hakkında ilerleme kaydetmemizi engeller. Ermeniler derin bir yaraya sahip. Bu yara babadan oğula miras kalıyor. Türkiye’nin bu konuda olumlu yönde ilerleme kaydetmesi gerekir” diye cevap verdi. (…).»
http://news.am/tur/news/192809.html

Yorumlar kapatıldı.