İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tampon hatta gerilim son 7 gündür korunuyor; Azerbaycan 8 kayıp verdi

19-20 Ocak gecesi Karabağ-Azerbaycan çatışmalı kuvvetler tampon hattı Kuzeydoğu ve Güneyoğu yönünde kaydedilen sabotaj işlemleriyle önceki hafta başlayan gerilim geçtiğimiz 7 gün esnasında da devam etti. Karabağ nöbetçi mevzileri yönünde farklı çaplı silahların uygulanması dışında hasım, belli bir miktar ağır askeri donanımı ilk hatta çıkardı. Ayrıca hava savunma sistemleri, ön hattan 30-35 km. mesafeden Azerbaycan hava sahanlığında hasmın Hava kuvvetlerine ait eğitim-askeri amaçlı uçuşlarını tesbit etti ve iniş yapana dek emin bir şekilde hareketlerini takip etti. Genel olarak hafta esnasında hasım tarafından 1700 kez ateşkes rejimi ihlali kaydedildi; ihlaller esnasında  Ermeni nöbetçi mevzileri yönünde 10 bini aşkın mermi ateşlendi.

20-31 Ocak arasındaki zamanda Karabağ-Azerbaycan çatışmalı kuvvetler tampon hattında  hasım tarafından teşebbüs edilen iki sabotaj-istihbarat opeasyonu  ve ateşkes rejiminin ihlaline yönelik 3000 vaka sonucunda Savunma Ordusu 2 kayıp verdi. Aynı zaman diliminde, kendisi tarafından teşebbüs edilen mütecaviz işlemler sonucunda Azerbaycan ordusu 8 kayıp, yirmiyi aşkın yaralı ve belli miktarda özel öneme haiz mühimmat kaybı kaydetti.
İlk hatta tansiyonun korunmasına yönelik Azerbaycan’ın denemelerine rağmen, her halukarda kaydedilen durumdan, Savunma Ordusu ön hat kuvvetlerinin dikte eden rolünü koruduğu ve gerektiği durumda iradesini hasma şart koştuğu sonucunu çıkarmak mümkündür.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/192181.html

Yorumlar kapatıldı.