İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde soykırım anıtına izin çıktı

İsveç’in başkenti Stockholm’ün en büyük ilçesi Botkyrka’da, sözde Ermeni ve Süryani soykırımı anıtı dikilmesine izin çıktı. Stockholm’de yaşayan Süryani derneklerinin çatı kuruluşu ‘Seyfo Komitesi’nin talebi üzerine Botkyrka Belediyesi’nde yapılan oylamada 54 belediye meclis üyesi, ”evet” derken, sadece 5 üye ”hayır” oyu kullandı.Oylama öncesi Azeri ve Türkler ile Süryaniler belediye meclisi önünde gösteri yaptı. Polisin geniş önlemler aldığı gösteride, taraflar karşılıklı sloganlar attı.

Oylamayı belediye meclisinde bulunan 9 partiden 8’i desteklerken, sadece göçmen karştı partinin üyeleri grup olarak ‘hayır’ oyu verdi.
Yeşiller Partisi’nden, ‘hayır” oyu kullanan Türk asıllı meclis üyeleri Bayram Uludağ ve Deniz Bulduk, oylama öncesi salonda birer konuşma yaptı. Botkyrka Belediyesi sınırları içerisinde birçok milletten insanların huzur ve barış içinde yaşadığını söyleyen Uludağ, bu girişimin bölgede yaşayan Süryani ve Türk toplumunu birbirine düşüreceği uyarısını yaptı.
Deniz Bulduk ise benzer bir kararın 2008 yılında Södetälje şehrinde alındığını fakat mahkemenin bu kararı iptal ettiğini hatırlattı.
Türk vekillerin konuşmalarına rağmen büyük farkla kabul edilen tasarıya Fittja Ulu Camii Derneği Başkan Yardımcısı Menderes Alıcı da tepki gösterdi. Botkyrka ilçesinde 10 bine yakın Türk oturduğunu belirten Alıcı, Türk dernekleri ile bir araya gelerek kararı mahkemeye götürmeyi düşündüklerini söyledi.
Meclis kararı, sözde soykırım anıtının özel bir mülke dikilmesine izin veriyor.
Kaynak: CİHAN
http://www.haber7.com/avrupa/haber/1122615-sozde-soykirim-anitina-izin-cikti

Yorumlar kapatıldı.