İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ruhaniler Hindistan’da Katolik ve Doğu Ortodoks Kiliseleri arasında diyalog konferansı

28 Ocak’ta Hindistan’ın Kerala kentinde Katolik ve Eski Doğu Ortodoks Kiliseleri arasında Resmi Birleşik Teolojik Diyalog Uluslararası Konferans çalışmalarına başladı. Konferansta Ermeni Apostolik Kilisesini, Dünya Ermenileri Katolikosluğu Ana Taht Kiliselerarası İlişkiler Bl. Direktörü, Artik Diyaosluğu ruhani önderi Piskopos Hovakim Manukyan ve ana Taht Yayınlar ve Resmi Basın Bölümleri direktörü Gözetmen rahip Şahe Ananyan, Kilikya Katolkosluğundan Başepiskoos Narek Alamezyan temsil etmekteler.

Beş gün sürecek konferansta kilise erken dönem patarak ayinleri ve hac ziyareti geleneklerine ilişkin konular değerlendirilecek.
Konferans katılımcıları 28 Ocak’ta özel buluşalarında genel sorunları değerlendirdiler. Piskopos Hovakim Manukyan bu çerçevede Ermeni Saykırımının 100. Yılı vesilesiyle Ana Taht’ta düzenlenecek etkinlikler yanısıra Dünya Ermenileri Katolikosunun Dünya Kiliseler Konseyi eşbaşkanı olarak rolüne değindi.
Başepiskopos Narek Alamezyan ve  Papalık Hristiyanlı Birliğinin Yüceltme Kurulu Bşk. Kardinal Kurt Kukh’un ortak başkanlıklarını yaptıkları planlı oturum esnasında, Gözetmen rahip Şahe Ananyan «Patarak ve hac ziyareti arasında Kudüs: Ermeni geleneklerinin araştırılması» çalışmasını sundu.
Daha sonra Piskopos Hovakim Manukyan, Hindu Malankara Ortodoks Kilisesi Patriği Mar Thoma Paulose II’yi resmi yemekte kabul etti.
Konferans katılımcıları içinde bulunduğumuz günlerde Hindu Malankara Ortodoks Kilisesi Ruhani Okulunun 200. Yılı etkinliğinde de hazır bulunacaklar.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/191778.html

Yorumlar kapatıldı.