İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yalanlarını California’daki Eğitim Müfredatına Dahil Eden Yasa Onaylandı

TurkishNY.com – 29 Ocak tarihinde California Eyalet Meclisi, Meclis Üyesi Adrin Nazarian tarafından sunulan ve sözde Ermeni soykırımının California eyaleti eğitim müfredatına dahil edilmesini öngören AB 659 isimli yasa tasarısını oy birliğiyle geçirdi. Armenian Weekly’nin haberine göre AB 659 artık, değerlendirme için Eyalet Senatosu’na gönderildi.

Nazarian’ın sunduğu yasa tasarısının yardımcı yazarları arasında Eyalet Senatörü Mark Wyland (C) ve Meclis üyeleri Katcho Achadjian (C), Steve Fox (D), Mike Gatto (D), Scott Wilk (C) ve Cheryl Brown (D) bulunuyor.
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi – Batı Bölgesi (Armenian National Committee of America-Western Region –ANCA-WR) Yönetici Direktörü Elen Asatryan,  ANCA WR’ın Meclis üyeleri Nazarian ve Achadjian’ı “bu önemli soykırım eğitim yasasına” öncülük ettikleri için takdir ettiğini ve Eyalet Senatosu’nda da benzer bir destek elde edilmesi açısından kendileriyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini belirtti.
/images/stories/date/013014/headline-news/013014-ermeni-yalanlarn-californiadaki-eitim-mufredatna-dahil-eden-yasa-onayland-1.jpg
Oylama sonrasında açıklamada bulunan Meclis üyesi Nazarian, “AB 659, Meclis’teki meslektaşlarımdan çok büyük destek aldı. Senato’daki meslektaşlarımızdan destek toplamak için ANCA-WR ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.
AB 659, Eyalet Senatosu tarafından kabul edilip sonrasında da Vali tarafından yasalaştırılması halinde, sözlü ifadelerle öğretmen eğitiminin birleştirilmesini sağlayacak. Ermeni lobisi, bu şekilde sözde Ermeni soykırımının California’daki devlet okullarında daha kapsamlı şekilde öğretilmesini amaçlıyor.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/143871-ermeni-yalanlarini-californiadaki-egitim-mufredatina-dahil-eden-yasa-onaylandi#.UurRYfl_uWY
Sorgu için Ermenistan’a gidecek
Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, İran’dan Ermenistan’a giren bir kamyonun Gürcistan üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatı yapacağı ihbarı üzerine, 2 hafta önce Erivan merkezinde önlem almış, durdurularak arama yapılan bir kamyonun kasa tabanına gizlenmiş 927 kilo gram eroin ele geçirilmişti.
Operasyonda, şoförler Türkiye uyruklu O.U. (41) ile Gürcistan uyruklu A.M. (61) yakalanmıştı.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ermeni yetkilerle irtibata geçerek Türk şoförü sorgulamak istediklerini belirtti. Ermenistan’ın olumlu yanıtı üzerine uzman bir başkomiser, Türk şoförü sorgulamak üzere Ermenistan’a gönderilecek.
http://www.trthaber.com/haber/turkiye/sorgu-icin-ermenistana-gidecek-116865.html

Yorumlar kapatıldı.