İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Açıklama

Levon Şadyan
Büyükdere kilisesi başkanı Murat Süme’nin VADİP’le ilgili sosyal paylaşım sitesindeki sözleri, Ermeni cemaatinin bir üyesi ve kınalı kilisesinin başkanı olarak beni çok üzmüştür. VADİP’in daimi bir üyesiyim, hiç aksatmadan katılmaktayım ve  var oldukça da  onurla katılacağım. VADİP cemaatimiz için çok gerekli bir platformdur. VADİP başkanı sayın Bedros Şirinoğlun’a bu platform sayesinde bizleri biraraya getirdiği için teşekkür etmemiz gerekir, zira bu platform ve toplantılar olmasaydı, bazı vakıf yöneticilerinin vakıfları nasıl idare ettiklerini, hepimize ait olan vakıf mülklerimizi sattıklarını, keyfi kullanımları ve şahsi çıkar sağlamış olduklarını öğrenemeyecektik.

Bu tür kişiler, elbette VADİP’i sakıncalı olarak görecekler ve karalamaya çalışacaklardır.
Ben bu girişime karşı, VADİP’e katılmayan değerli vakıf yönetimlerinin de toplantılara katılmalarını dilerim; ancak bu şekilde bir birlik ruhu ile çürük elmaları ayıklamayı başarabiliriz.
Şahsım dahil, tüm yöneticiler; her Ermeni vatandaş bilmelidir ki vakıflara bağışlanmış
malların  bekçileri ve hizmetkarlarıyız. Düşünmek gerekir ki bu malları bağışlayanlar ne zor şartlarda bu malları, vakıfların yaşaması ve ayakta kalması için bağışlamışlardır… Nur içinde yatsınlar.
Bizler en iyi şekilde bu mallara sahip çıkmalıyız. Allaha şükürler olsun ki  sahip çıkmaya çalışan vakıf yöneticileri çok miktarda var.
Bu malları satmak, kaybetmek, yok olmasına sebebiyet vermek ve hiçbir bilgi verme ihtiyacı hissetmeden yöneticilik yapmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Olmamalıdır.
Bağışlayan kişilerin bedduasını da göz ardı etmemek gerek. Rab diyor ki; ”beddua etmeyin, yargı benimdir.” Bu söze istinaden bu kişileri Allaha havale ediyor,
cemaatimiz için çok daha iyi ve güzel günler diliyorum.
                                                                           
Levon Şadyan
Kınalıada Kilisesi Vakfı

yön. kur. başkanı

Yorumlar kapatıldı.