İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni İddialarının California’da Müfredata Girmemesi İçin Türk Toplumuna Çağrı

Perinçek / İsviçre davasına ilişkin kısa süre önceki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının ve ayrıca sayısız Amerikalı tarih bilgininin vurguladığı üzere Osmanlı Ermenilerinin acısı, sadece bir hukuk mahkemesinde yargılanmış insanlık suçlarını kapsayan sınırları belli hukuki bir terim olan “soykırım” olarak tanımlanamaz. Ayrıca “Ermeni soykırımı” terimi, I. Dünya Savaşı’nda Rus, Yunan ve Fransız Ordularıyla yan yana savaşan Ermeni silahlı grupları tarafından katledilen yarım milyondan fazla Türk, Kürt, Azeri ve diğer Müslümanları  kapsam dışı bırakıyor. (Toplam nüfusu 1.200.000 kişi olduğu söylenen Ermenilerin 500.000 kişi öldirdüğü söyleniyor . Bu hesaba göre eli silah tutan her Ermeni bir cinayet işlemiş. Adama ya sayıs saymasını bilmiyorsun ya da… derler. Kurtuluş Savaşında ölenlerin sayısı 9.167 Kişidir.1[i]HYETERT)

***
TurkishNY.com – Pax Turcica, sözde Ermeni soykırımının California eyaleti eğitim müfredatına dahil edilmesini öngören California Meclis Yasa Tasarısı 659’a karşı çıkılması çağrısında bulunuyor.
Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica platformu tarafından konuya ilişkin yayınlanan kampanya metni şu şekilde:
California Meclis Yasa Tasarısı (AB) 659, tarih-sosyal bilimler eğitim müfredatına sözde “Ermeni soykırımının” dahil edilmesi için eyalet Eğitim Yönetmeliği’nin Bölüm 51226.3’ünün değiştirilmesini amaçlıyor. Meclis Üyesi Adrin Nazarian tarafından sunulan AB 659, kamu eğitimimize tek taraflı ve kanunen asılsız olan bir insanlık suçu iddiasını dayatıyor. Etnik çıkarların etkisi altında Meclis Eğitim ve Ödenek komitelerinden geçen AB 659, artık 31 Ocak’taki Meclis genel kurul oylamasına çıkmayı bekliyor.
Perinçek / İsviçre davasına ilişkin kısa süre önceki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının ve ayrıca sayısız Amerikalı tarih bilgininin vurguladığı üzere Osmanlı Ermenilerinin acısı, sadece bir hukuk mahkemesinde yargılanmış insanlık suçlarını kapsayan sınırları belli hukuki bir terim olan “soykırım” olarak tanımlanamaz. Ayrıca “Ermeni soykırımı” terimi, I. Dünya Savaşı’nda Rus, Yunan ve Fransız Ordularıyla yan yana savaşan Ermeni silahlı grupları tarafından katledilen yarım milyondan fazla Türk, Kürt, Azeri ve diğer Müslümanları  kapsam dışı bırakıyor.
Meclis üyenize, genel kurula geldiği vakit AB 659’a karşı oy kullanması çağrısında bulunmak için Pax Turcica kampanyasına katılın. Genç nesiller, haksız ve etik dışı yasaya dayanan eğitimsel yanlış uygulamaya maruz kalmama seçeneğine sahip olmalı.
http://capwiz.com/paxturcica/issues/alert/?alertid=63051031 adresi üzerinden Pax Turcica kampanyasına katılıp, bir dakikadan kısa bir süre içinde eylem mektubunuzu gönderebilirsiniz. Mektubunuzu gönderirken listeden California Meclis üyenizi seçmeyi lütfen unutmayınız.
Ayrıca Pax Turcica, eylem kampanyasına katılanların kampanyayı California’da arkadaşlarına da duyurmalarını ve mektuplardan aldıkları tüm cevapları institute@paxturcica.org e-posta adresine yönlendirmelerini rica ediyor.
http://www.turkishny.com/usa-life/87-usa-life/143643-ermeni-iddialarinin-californiada-mufredata-girmemesi-icin-turk-toplumuna-cagri#.UufLJxBajY0



[i]http://www.frmtr.com/turkiyeye-sahip-cik/350323-kurtulus-savasi-bilancosu-sayisal-askeri-kayiplarimiz.html

Yorumlar kapatıldı.