İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayşe Zarakolu mezarı başında anıldı

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, yayıncı ve insan hakları aktivisti Ayşenur Zarakolu’yu ölümünün 12’inci yılında mezarı başında andı. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, insan hakları aktivisti, yayıncı ve “Dünyanın 50 cesur kadını” arasında sayılan Ayşenur Zarakolu’yu, ölümünün 12’inci yıl dönümünde Zeytinburnu Eski Kozlu Mezarlığı’ndaki mezarı başında andı.

İHD Şube Başkanı Ümit Efe ve üyeler, mezar taşına karanfiller ve Zarakolu’nun fotoğrafını bıraktı. İHD İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Seza Mis Horuz, Kürtler, Ermeniler, Türkler ve tüm ötekiler olarak Zarakolu’nun mücadelesinden gurur duyduklarını söyledi.
‘GÜLÜMSEMEN KARANLIKLARIMIZI AYDINLATACAK’
Zarakolu’nun eksikliğini hissettiklerini kaydeden Horuz, “Hala işkence devam ediyor, hala kitaplar yasaklanıyor, yazarlar tutuklanıyor, insanlar kaybediliyor, artık toplu mezarla çıktı, asit kuyularına atılan insan kemiklerinden kaybedilen akıbetlerini araştırıyoruz. Ve Kürtler üzerindeki baskılar ve asimilasyon imha ve inkar politikaları devam ediyor, hapishanelerde tecrit uygulamaları ve işkence amansız devam ediyor” dedi. İnsan hakları mücadelesinde ısrarla ettiklerini dile getiren Horuz, “Sevgili Ayşe, bizlere bıraktığı değerlerin, en önde, cesaretle yürüttüğü koşunun anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Zorluluklarla dolu mücadelemizde, onurlu yaşamın bize ışık olacak, o yenilmeyen, gülümsemen, karanlıklarımızı aydınlatacak. Seni unutmadık, unutmayacağız” dedi.
İHD MYK üyesi Hulusi Zeybek ise, Zarakolu’nun Belge Yayınları’nda çalıştığı sürece cezaevinde üretilen ürünleri dışarıya taşımak için mücadele ettiğini kaydetti. (İstanbul/DİHA)
www.evrensel.net

http://www.evrensel.net/haber/77276/ayse-zarakolu-mezari-basinda-anildi.html#.UufK0BBajY0

Yorumlar kapatıldı.