İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California’nın City of Highland Şehri, Ermeni İşgali Altındaki Berdzor ile Kardeş Şehir Oldu

TurkishNY.com – Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica oluşumu tarafından başlatılan bir kampanyayla, California’nın Highland şehri ile Dağlık Karabağ’daki  Berdzor şehri arasında  şehir ilişkisi kurulması yönündeki bildirisini geri çekmesi isteniyor.

 Konuya ilişkin olarak Pax Turcica tarafından yayınlanan duyuru şu şekilde:  
2013 Kasım ayında Ermeni-Amerikan lobi gruplarının etkisi altında California, City of Highland, sözde “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ndeki Berdzor” ile bir kardeş şehir ortaklığı ilan etti. “Berdzor” kanunen, 1992 Mayıs ayından bu yana Ermeni güçleri tarafından işgal edilmiş olan Azerbaycan şehri Laçin olarak bilinmektedir.  Bu işgal sırasında Laçin bölgesinin nüfusunun tamamı, yani 60.000’den fazla insan etnik temizliğe maruz kaldı. Ermeni yetkililer, Laçin’in tarihi kimliğini değiştirmek için Azeri kültürel mirasını silmeye ve (bölgeye) etnik Ermenileri yerleştirmeye devam ettiler.
Söz konusu ilanın etik dışı doğası yüzünden duyulan endişeler dile getirildi ve geçen ay, Azeri Amerikan Konseyi (AAC) konuya ilişkin olarak 150’den fazla ABD medya kuruluşunda aydınlatıcı bir makale yayınladı. Bu arada Highland Meclis üyesi Jody Scott, oyunu iptal edip, 28 Ocak 2014 Salı günü Belediye Meclisi toplantısında meşhur “Berdzor” ilanının yeniden incelenmesi için başvuruda bulundu.
Bu toplantının öncesinde sizden, Highland yetkililerine Şehrin Etik Kuralı ve ABD Anayasası doğrultusunda kararlarını yeniden düşünmelerini bir kez daha hatırlatan Pax Turcica kampanyasına katılmanızı önemle rica ediyoruz.
Lütfen, devlet dairelerinden ya da medyadan aldığınız tüm cevapları institute@paxturcica.org adresine yönlendiriniz.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/143554-californianin-berdzor-sehri-ermeni-isgali-altindaki-berdzor-ile-kardes-sehir-oldu#.Uuac5hBajBY

Yorumlar kapatıldı.