İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arabist: Suriye Ermeni toplumunda gıda krizi var

Araks Paşayan ″Ana yerlişke olan Halep mağdur oldu. Suriye’de gıda krizi var. İnsanlar saatlerce ekmek ve gıda ürünleri için kuyruk beklemekteler″ dedi. Uzan içinde bulunulan an itibarıyla Ermeni toplumunun 100’ü aşkın kayıp verdiğini ifade ederek ″İnsani kayıpların artması ihtimal dışı değil. Ermeni yerleşim birimlerinin boşalması da tehlikel bir durum, Suriye Ermenileri ülkeden uzaklaşmaktalar.″ dedi.

***
Suriye Ermeni toplumu güvenlik ve hayati ciddi sorunlarla karşı karşıya; Suriye Ermenileri sadece sağ kalmak için değil, ekmek, ilaç  temini için de mücadele ediyorlar. Açıklama bugün 27 Ocak’ta düzenlenen basın toplantısında Arabist Araks Paşayan’dan geldi.
Araks Paşayan ″Ana yerlişke olan Halep mağdur oldu. Suriye’de gıda krizi var. İnsanlar saatlerce ekmek ve gıda ürünleri için kuyruk beklemekteler″ dedi.
Uzan içinde bulunulan an itibarıyla Ermeni toplumunun 100’ü aşkın kayıp verdiğini ifade ederek ″İnsani kayıpların artması ihtimal dışı değil. Ermeni yerleşim birimlerinin boşalması da tehlikel bir durum, Suriye Ermenileri ülkeden uzaklaşmaktalar.″ dedi.
Suriye’de hangi gücün kazanacağından bağımsız olarak Ermenilere yönelik tehlike olmadığını kaydeden uzan, ulusal azınlıkların aynı şekilde ülkede yaşamaya devam edecekleri kanaatini belirtti.
Paşayan ″Tabii ki radikal İslamcı unsurlar için Ermeni toplumu bir hedeftir. Ancak onlar bile ulusal azınlıklara zarar vermezler″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/191183.html

Yorumlar kapatıldı.