İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası Soykırım Yalanını Anlatan 2 Belgesel Çekiyor

TurkishNY.com – 2014 yılında, sözde Ermeni Soykırımına ilişkin olarak “Tutuklu Ruhlar” ve “Hatıra Duvarı” isimli iki belgesel çekilecek. Public Radio of Armenia’nın haberine göre Ermeni Ulusal Sinema Merkezi Direktörü Gevorg Gevorgyan, filmlerin 2015 yılına dek hazır olacağını belirtti. Uzun metrajlı bir film çekilmesi yönünde planlar da bulunuyor. Gevorgyan, “Devlet komisyonuna altı proje sunduk, fakat şu ana kadar bir karara varılmadı” dedi.

Öncesinde Ulusal Sinema Merkezi, yönetmenliğini Hovhannes Galstyan’ın yaptığı Ermeni-Norveç ortak yapımı “Hafif Dönem” isimli filmi sunacak.
Merkez, 2014 yılında 12 film hayata geçirmek istiyor. 2014 yılında sinema sektörüne sadece 0.5 milyon dolarlık bir para sağlanmasına değinen Gevorgyan, “Ermenistan dışında dünyadaki hiçbir ülke, böyle kıt kaynaklarla film çekmiyor” dedi. Gevorgyan ayrıca merkezin, sağlanan bu finansmanın önemli bir bölümünü genç yönetmenlerin ilk filmlerine verdiğini belirtti.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/143414-ermeni-diasporasi-soykirim-yalanini-anlatan-2-belgesel-cekiyor#.UuOmRxBajI4

Yorumlar kapatıldı.