İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jimmy Durmaz: Tıpçı olacaktım topçu oldum!

Süryani asıllı, İsveçli ve aynı zamanda Türk vatandaşı olan Jimmy’nin futbolculuk hikayesi hayli ilginç… Şimdi hedef Avrupa!” diye söze girdi, G.Birliği’nin kanat adamı Jimmy Durmaz. Daha ilk görüşte insana sıra dışı biri olduğu izlenimi veren farklı bir karakteri vardı, asıl adı Touma olan Jimmy’nin. Maceracı, idealist, biraz da realist; yani ortaya karışık sıra dışı biri. Süryani asıllı İsveçli ve aynı zamanda Türk vatandaşı. (Nedense öğretemedik Süryani asıllı, yani dönme değil, Süryani. HYETERT)

Kollarında “Uğurum” dediği omzuna kadar uzanan kocaman bir dövme.
Ve “Hobim” dediği motosiklet düşkünlüğü onun nasıl bir heyecan ve macera adamı olduğunu gösterse de konuştukça anlaşılıyordu ki aslında o bir hastaya çare olmak adına organ bağışında bulunabilecek kadar babacan ve hassas biri…
Belek’te kamp yaptıkları otelin lobisinde limonlu sodamızı yudumlarken söze, “Artık bir şeyleri değiştirmemiz lazım” dediği noktadan başladık, neyi değiştirmek istiyor Jimmy?
“Gençleri yetiştiren değil de hedefe oynayan bir kulübün oyuncusu olarak anılmak istiyorum. Başkanımız da, hocamız da, arkadaşlarım da böyle düşünüyor artık.”
Vizyon, tutku, hayal ve hedef sorularımıza, “G.Birliği’nin mazisi de, taraftarı da, oyuncu kadrosu da her hedefi başaracak güç ve kapasitede” diye keskin bir çıkışla karşılık veren Jimmy şöyle sürdürdü açıklamalarını: “G.Birliği olarak sezonun ilk yarısında hedefimiz ligi ilk 9’a yakın bir yerde bitirmekti. Ama Mehmet Hoca’nın gelişiyle öz güvenimiz arttı, iyi sonuçlar almaya başladık, 18. sıradan 11. sıraya yükselince beynimizin arkasına sakladığımız gerçek hedef öne çıktı. Şimdi, hep birlikte Avrupa’da yarışma hakkını elte etmek istiyoruz. Neden olmasın?”
Ligin ilk yarısını F.Bahçe’nin en yakın takipçisinden 8 puan önde bitirmesini de sorduk Jimmy’e, “Şampiyon kim olur?”
“Bu yarışta 8 puan önemli bir avantaj ama şampiyonluğun garantisi değil. Bu, takipçileri için kapatılabilecek bir fark. Örnek mi? Malmö’de oynarken Hilsburg ile aramızda 10 puan fark vardı, biz o farkı kapatıp 2 puan da öne geçtik. Süper Lig’de de bu fark neden kapanmasın? Sonuçta G.Saray’ın kadrosu giderek güçleniyor.”
Başkanları sorduk, İlhan Cavcav’ı “büyük insan”, Aziz Yıldırım’ı “mücadeleci”, Ünal Aysal’ı “idareci” diye değerlendiren İsveçli futbolcu, kariyer planlaması ile ilgili sorumuza şu cevabı verdi:
“G.Birliği’nde mutluyum, 1.5 yıl daha mukavelem var, burada uzun süre kalmak ve kupa kaldırmak istiyorum.”
İsveç ile Türkiye arasındaki en önemli farkı, “Sosyal devlet farkı” diye özetleyen Jimmy şöyle sürdürdü konuşmasını; “İsveç’te zengin ile fakir arasında uçurum yok. Göçmenler için fırsatlar ülkesi İsveç. Eğitim ücretsiz. Devlet yoksullara ayda 400 euro yardım eder. Belediye kirasını öder. Doğalgaz ve elektrik de bedava.”
İsveç’te birçok Türk dostu olduğunu belirten Jimmy Durmaz, “Türkiye’ye gelmeden önce koca ülkeyi Cihanbeyli ve Kulu’dan ibaret sanırdım. Çünkü karşılaştığım 4 Türk’ten üçü ya Cihanbeylili ya da Kululuydu. Türkiye’ye gelmeme de onlar sebep oldular. İyi ki de gelmişim. Eşim de iki kızım da mutlu” dedi.

 “BÜYÜK İNSAN CAVCAV”
Yazarımız Hasan Sarıçiçek’in sorularını cevaplandıran G.Birliği’nin yıldızı  Jimmy Durmaz, başkanı İlhan Cavcav  için “Büyük insan” ifadesini kullandı.
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/spor/127178.aspx

Yorumlar kapatıldı.