İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan, soykırım arşivlerini açacak mı? Açmayacak mı?

Bir İngiliz gazetesinin “Papa, Yahudi Soykırımına ilişkin gizli arşivleri açmak istiyor” iddiasına Vatikan’dan yanıt geldi. Papa Franciscus’un Yahudi Soykırımı’na (Holokost) dönemine ilişkin Vatikan’ın gizli arşivlerini açmak istediğine dair bir İngiliz gazetesinde yer alan habere, Vatikan’dan “Yenilik yok” yanıtı geldi.

İngiltere’nin Sunday Times gazetesine konuşan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus’un Arjantin’den yakın arkadaşı ve aynı zamanda haham olan Abraham Skorka’nın, “Papa, Holokost sırasında kilise ve (dönemin papası) Papa 12. Pius’un çalışmalarına ışık tutacak gizli arşivleri açmak istiyor. İnanıyorum ki, savaş dönemi arşivlerini açacak. Şüphesiz ki, Papa, kardinalken söylediğini yapacaktır. Çünkü bu sorun çok hassas ve halen üzerinde çalışılmalı” ifadeleri, Yahudi Soykırımı’na ilişkin Vatikan’ın gizli arşivlerinin açılması konusunu gündeme getirdi.
Haberde, Papa’nın Skorka’yı geçen eylül ayında, Vatikan’da konakladığı Santa Martha konukevinde ağırlaması ikilinin arkadaşlığının boyutuna örnek olarak gösterildi.
İngiliz gazetesinin haberine ilişkin açıklamada bulunan Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi ise “Bana öyle geliyor ki, şu anda bu konuda özel bir yenilik yok” derken, arşivlerin açılmasının yıllardır planlandığını kaydetti.
http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1493425-vatikan-soykirim-arsivlerini-acacak-mi-acmayacak-mi

Yorumlar kapatıldı.