İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şeria Nehrinde Ortodoks Hristiyanların Vaftizi

Ortodoks mezhebine mensup çok sayıda Hristiyan, İsrail ile Ürdün arasında doğal sınır teşkil eden Şeria nehrinde vaftiz oldu.Yunan Ortodoks mezhebine bağlı Yunanistan, Eritre, Etiyopya, Rusya’dan gelen binlerce Hristiyan, Yunan Ortodoks Kilisesi Kudüs Patriği III. Felofil’in yönettiği ayinde Şeria nehrine girerek vaftiz oldular.

Hristiyanların Hazreti İsa’nın, Hazreti Yahya tarafından Şeria nehrinde 18 Ocak tarihinde vaftiz edildiğine inanmaları nedeniyle her yıl geleneksel olarak Şeria nehrinde yapılan törene Ortodoks mezhebine mensup binlerce Hristiyan katıldı.
İsrail ile Ürdün sınırında bulunan, Kudüs’e 60 kilometre uzaklıktaki Castral Yahuda bölgesine sabah erken saatlerden itibaren gelmeye başlayan Ortodoks Hristiyanlar, ilk ayini nehre 2 kilometre uzaklıkta bulunan Saint George kilisesinde yaptı. Yapılan ayin sonrası Şeria nehrinin kenarına gitmek için yola çıkan Patriğin aracının önünde elli kişilik bir bando yürüdü.
Nehre varılmasının ardından başlayan ikinci ayinde, ilk olarak Patrik Felofil yanında getirdiği bir demet Reyhan bitkisini, içinde Şeria nehrinin doğduğu kuzeydeki Galile’den getirilmiş suyun bulunduğu kovaya batırdı. Latince ve Yunanca duaların okunduğu ayinin ardından Patrik asasının üzerinde duran beyaz bir güvercinle beraber nehrin kenarına indi.
Elindeki Reyhanı burada da üç kez suya bırakan Patriğin daha sonra asasının üzerindeki güvercini uçurmasıyla Ortodoks Hristiyanlar çoşkuyla suya girmeye başladı. Nehrin diğer tarafında da eş zamanlı olarak Ürdün’den gelen Ortodokslar nehre girerken, nehrin Ürdün tarafında bulunan kilisenin çanları ise kesintisiz olarak uzun uzun çaldı.
Vaftiz sırasında suya girenler, temizliği sembolize eden beyaz entariler giyerken, bayanların yanlarında getirdikleri şal ve fularlarını suya sokarak ıslatmaları dikkati çekti.
Törenin sonunda ise sürpriz, İsrail’e kaçak yollardan gelmiş binlerce Afrikalı göçmenin tören alanına akın etmeleriyle yaşandı. Geleneksel olarak yapılan törenin önceki yıllara göre daha kalabalık olması, tören alanında büyük izdihama neden oldu. – Kudüs

http://www.haberler.com/seria-nehrinde-ortodoks-hristiyanlarin-vaftizi-5560851-haberi/

Yorumlar kapatıldı.