İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink için Agos’a Yürünecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak’ta öldürülüşünün 7. yılında anılıyor. Hrant’ın Arkadaşları 19 Ocak’ta saat 13.30’da Taksim’den Agos gazetesine yürüyecek. Yürüyüşe Ümit Kıvanç’ın hazırladığı video ile çağrı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı’nın altıncısı düzenlenecek.

Kaliforniya Üniversitesi Berkeley’de Sosyoloji bölümünde öğretim üyesi ve Paris’teki Avrupa Sosyoloji Merkezi’nde araştırmacı olan Prof. Loïc Wacquant konuşmacı olarak katılacak. Konferans 17 Ocak Cuma günü saat 14:00’te Albert Long Hall’da yapacak.
Memleketinde anma
Malatya Hrant Dink Platformu ise 18 Ocak’ta saat 14.00’te Hrant Dink’in doğduğu eve yürüyüş düzenleyecek.
Af Örgütü’nün 18 Ocak’ta  Kadıköy İkinci Yeni Kafe’de saat 19.00’da düzenleyeceği etkinlikte Ümit Kıvanç’ın “19 Ocak’tan 19 Ocak’a” belgeseli, Şehbal Şenyurt ve Bülent Arınlı’nın “Kırlangıcın Yuvası” isimli belgeseli gösterilecek. Ayrıca Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu’yla bir söyleşi düzenlenecek.
Mezarda anma
19 Ocak’ta Gedikapaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi’nde yapılacak olan Pazar ayinininden sonra 12.45’te Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda anma yapılacak.
Yine 19 Ocak’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 19.30’da Hrant Dink için anma etkinliği düzenlenecek. Öteki Bisiklet Aktivistleri de aynı gün Ankara İnsan Hakları Anıtı önünde saat 16.00’da Hrant Dink için bisiklet sürecek. (NV)

http://www.bianet.org/bianet/toplum/152876-hrant-dink-icin-agos-a-yurunecek?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.