İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eğitim Bakanı: Ermenistan’ın ismi Doğu Ermenistan Cumhuriyeti olarak değişsin

Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) Bşk. yard., Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Ermeni platosunun bu bölümü üzerinde kurulan devletin isminin Doğu Ermenistan Cumhuriyeti konmasının daha doğru olcağını sanıyorum. Bu öneriyi Millet Meclisi’nde, tekrar Anayasa Reform Pakti tartışmaları esnasında 2005’te de ifade ettim. Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü yaklaşmakta. Görüşler için müteşekkir olurum», dedi.

***
Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) Bşk. yard., Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Ermenistan Cumhuriyeti isminin değiştirilmesini önerdi. Bakan «Facebook» paylaşım sitesindeki sayfasında şunları yazdı:
«Basın mensuplarına son basın toplantımı aktif şekilde aydınlatmalarından ötürü müteşekkirim. Ancak bence ilginç bir öneri haber akışı dışında kaldı. Söz konusu olan olası anayasa reformalarına ilişkindi.
Kamuoyu tartışmaları daha çok Ermenistan’ın siyasi ve yönetim sistemindeki değişiklikler üzerinde odaklanmış durumda. Ancak kanaatimce, Anayasal reformlar  dış siyaset alanında da oldukça dikkate şayan ve ilginç olanaklar sunmakta. Ben, tarihi adaletin ihdası, yurt sahipliği ve talepkarlık açısından özellikle devletin tekrar isimlendirilmesi meselesinin tartışılmasını öneriyorum.
Ermeni platosunun bu bölümü üzerinde kurulan devletin isminin Doğu Ermenistan Cumhuriyeti konmasının daha doğru olcağını sanıyorum. Bu öneriyi Millet Meclisi’nde, tekrar Anayasa Reform Pakti tartışmaları esnasında 2005’te de ifade ettim. Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü yaklaşmakta. Görüşler için müteşekkir olurum».
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/189671.html

Yorumlar kapatıldı.