İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California’da Ermeni İddialarının Müfredata Girmesine Onay

TurkishNY.com – California Meclisi Eğitim Komitesi, sözde Ermeni soykırımının eğitim müfredatına dahil edilmesini öngören yasa tasarısını oy birliğiyle kabul etti.Public Radio of Armenia’nın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’ne (Armenian National Committee of America – ANCA) dayandırdığı habere göre California Eyalet Meclisi üyesi Adrin Nazarian tarafından sunulan AB-659 isimli yasa tasarısı, California Eyalet Meclisi Eğitim Komitesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

AB-659 isimli tasarı, sözde Ermeni soykırımına ilişkin materyallerin California eyaleti eğitim müfredatına dahil edilmesini ve sözde Ermeni soykırımı ve sözde Darfur soykırımı da dahil olmak üzere Kamboçya, Ruanda ve Yahudi soykırımlarının öğretiminde sözlü ifadelerin kullanımının artırılmasını öngörüyor.
Konuya ilişkin yapılan 30 dakikalık bir tartışmanın ardından California Meclisi Eğitim Komitesi, 7’ye 0 oyla tasarıyı kabul etti. Eğitim komitesinden onay alan yasa tasarısı şimdi ise değerlendirme için Meclis Ödenek Komitesi’ne gönderiliyor.

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/142817-californiada-ermeni-iddialarinin-mufredata-girmesine-onay#.UtgwehDV-8A

Yorumlar kapatıldı.