İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eğilmez: Ermenistan bütün dünyayı olduğu gibi kendi halkını da aldatıyor

Atatürk Üniversitesi Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez Ermeni halkının başkanlığını yapan Sarkisyan’ın, halkını soykırım yalanları ve Karabağ işgali ile oyaladığını söyledi. Eğilmez, “Sözde soykırımın 100. yılı için dünya çapında büyük bir propaganda hazırlığında olan Ermenistan ve diaspora, yıllardır bütün dünyayı olduğu gibi kendi vatandaşlarını da aldatıyorlar. Dışarıda diaspora, içeride Sarkisyan soykırım şemsiyesi altında, geçek amacı para olan faaliyetlerini yürütüyorlar.” dedi. (Gel de inan bu adamlara. HYETERT)

Dernek olarak 2014 yılında her platformda bu durumu anlatmaya devam edeceklerini dile getiren Eğilmez, “Ermeniler tarih boyunca birçok devlet tarafından kullanılmış ve kandırılmıştır. Sadece Türkler, Ermenilere dürüst, şefkatli ve dostça yaklaşmışlardır. I. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında da başta İngiltere ve Rusya olmak üzere büyük devletler tarafından aldatılan Ermenileri, şimdi de kendi yöneticileri aldatıyor. Ermeni kamuoyu soykırım yalanıyla oyalanırken, Ermenistan’ın milli gelirleri, halkın kazancı başta Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan olmak üzere diğer yöneticilerin kasalarına gidiyor. Bugün Ermenistan bölgenin en fakir ülkesi durumunda. Ermeni halkının refah seviyesi de her geçen gün daha da geriye gitmektedir. Ermenistan vatandaşları köle gibi çok düşük ücretlere çalışmaya mahkûm edilirken, şanslı olanlar ülkelerini terk etmiş ve daha rahat bir yaşam için farklı ülkelere gitmişlerdir.” diye konuştu.
‘YÖNETİCİLER VE AKRABALARI ÜLKENİN KAYNAKLARINI SONUNA KADAR KULLANIYOR’
Ülkede Sarkisyan liderliğinde tam bir despotluk tesis edildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez şunları kaydetti: “Ermenistanlı yöneticileri akrabalarıyla birlikte daha lüks bir yaşam için ülkenin kaynaklarını sonuna kadar kullanıyorlar. Bu despot önderliğinde oluşturulan oligarşik sistem, bütün politikayı, ekonomiyi ve hukuku kendi kontrolü altında yürütüyor. Başka bir deyişle Sarkisyan siyaseti, yargıyı, ekonomiyi ve iş dünyasını kendi tekeli altında toplamış durumda. Ülke ekonomisinin en kârlı alanları, S. Sarkisyan ve selefi R. Kocharyan’ı temsil eden iki grup arasında paylaştırılmıştır. Fakir ülke Ermenistan’ın Başkanı Sarkisyan’ın malvarlığının bir bölümünü şu şekilde sıralayabiliriz; Ararat Bankası, 30 şubeden oluşan Ararat Restoran zinciri, Arnavia Havayolları, BTB Armenia Bankası; Bankanın Ermenistan şubesi 300 bin dolara alınmış ve sonra da 28 milyon dolara satılmıştır. İşgal altında bulunan Yukarı Karabağ’da üç tane içki fabrikası, Global Contact isimli off-shore şirketi, başlıca çalışma alanı toptan ve perakende benzin ve dizel ticareti olan Flash Şirketi, futboldan finansa birçok alanda faaliyet gösteren ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında mücevher üretimi yapan MIKA Grup, Armsberbank’ın yüzde 50’si, Armenakob ve Ay-Tv kanalları, bir tane silah ticaret şirketi.”

Yorumlar kapatıldı.