İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni belgesel film Detroit Ermeni Müzik Tarihini anlatacak

«The Arab American News»un yazdığı haberde kanun çalmakta olan Amerikalı Ermeni müzisyen Ara Topuzyan Detroit’teki Ermeni müzik tarihini anlatan bir belgesel hazırlayacak. Topuzyan, geçtiğimiz asrın başında Detroit çevrsinde sadece birkaç bin Ermeni bulunduğunu belirtirken, Soykırımdan kaçan Ermenilerin çoğu, Detroit’teki otomobil endüstrisinden dolayı buraya yerleştiler.

***
Müziğin kültürler, ırklar ve etnik sınırların dışına çıktığı söylenir. Amerikan Ermeni toplumu durumunda Ermeni müziği savaş, katliam ve yabancılaşma koşullarında kültürün devamlılığını sembolize ederek nesilden nesile geçti.
«The Arab American News»un yazdığı haberde kanun çalmakta olan Amerikalı Ermeni müzisyen Ara Topuzyan Detroit’teki Ermeni müzik tarihini anlatan bir belgesel hazırlayacak.
Topuzyan, geçtiğimiz asrın başında Detroit çevrsinde sadece birkaç bin Ermeni bulunduğunu belirtirken, Soykırımdan kaçan Ermenilerin çoğu, Detroit’teki otomobil endüstrisinden dolayı buraya yerleştiler. Buraya yerleşmekle beraberi kökleri ve kültürlerine bağlayan halka ise müzik oldu.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.