İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Ermeniler: Açıklama Düzeltilmeli

HDP’li Ermeniler KCK Eş Başkanı Hozat’ın konuşmasını “kaygı verici” bularak halkların birbirine güvenini sarsan bu gibi açıklamalardan vazgeçilerek düzeltilmesini talep etti. Halkların Demokratik Partisi”nin (HDP) Ermeni üyeleri, KCK Eş Başkanı Bese Hozat’ın açıklamasıyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada, halkarın birbirine güvenini sarsan bu gibi açıklamalardan vazgeçilerek düzeltilmesi talep etti. (Bu arada doğru mu bilmiyoruz ama Bese’nin Ermeni asıllı olduğu söyleniyor.Aslında bir önemi yok ama ister istemez şaraptan dönme sirkeyi hatırlatıyor. HYETERT)

Hatırlanacağı gibi Hozat konuşmasında  “Türkiye’de resmi devletin dışında bir de oluşan paralel devletler vardır. Mesela F. Gülen cemaati paralel bir devlettir(…) İsrail lobisi, yine milliyetçi Ermeni ve Rum lobileri paralel birer devlettir. Paralel devletlerin birbiriyle ortaklaştığı ciddi bir çıkar ilişkisi vardır” demişti.
“Kaygı yaratıyor”
Açıklamada, Hozat’ın konuşmasının Türkiye Ermenilerinde ve HDP üyesi Ermenilerde “ciddi bir rahatsızlık” ve “kaygı” yarattığı belirtildi.
“Bir sene önce Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu ‘tahrifat’ olduğu belirtilen,  yumuşatılmaya çalışılan ama yalanlanmayan; ‘Türkiye’de 3 koldan paralel devlet çalışması var. Bu ilişkileri sabote edilmeye başladı. Sıradan lobiler değil. ABD’de Yahudi, Ermeni ve Rum lobileri stratejik ve taktik müdahale ediyorlar. Her 3’ü de Anadolu çıkışlıdır’ açıklamasını akıllara getirdi.
“Yine bir süre önce BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın ‘Biz buradan söylüyoruz. Aklınızı başına alın. Kürtler 1915’lerdeki Ermeniler değil ki katledesiniz, Kürtler 6-7 Eylül’ü yaşayan Rumlar, Yahudiler değil ki zulüm edesiniz’ sözleri, düzletilip sonrasında özür dilense de bu ayrımcı fikrin yerleşik olup olmaması konusunda ortaya soru işaretleri çıkartıyor.
“Tüm bunların sonrasında, bizleri inciten bu ifadelerin düzeltilmesini beklerken Ayhan Bilgen’in,  Bese Hozat’ın ifadeleri ile çakışan yazılar yukarıda verdiğimiz görüşleri tevil eder nitelikte.”
“Ötekileştirmek değil, birlikte mücadele etmek”
Açıklamada “Tahrif edilmiş, yanlış anlaşılmış, tevil edilmiş ya da özür dilenmiş” tüm bu açıklamalar yan yana geldiğinde oluşan resmin HDP’li Ermeniler için hiç de iç açıcı olmadığı belirtildi.
“Özgür ve eşit bir ülke ve dünya tahayyülümüzün gerçekleştirmek için yapmamız gereken birbirimizi ötekileştirmek değil, tüm ezilenler ile birlikte mücadele etmek. Gerçekleşmesi için emek harcadığımız barış ve barışa giden süreç; Türkler ve Kürtler harici diğer hakların yok sayılması anlamına gelmemeli. Halkların birbirlerine olan güvenini sarsan, her yöne çekilebilecek bu gibi açıklamalardan vazgeçilmeli yapılan açıklamalar bir an önce düzeltilmeli.” (NV)

Yorumlar kapatıldı.