İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Atina’da

İstanbul Patriği Bartholomeos, Yunanistan’ın AB dönem başkanlığını devralması törenlerine katılmak üzere Atina’ya geldi. Bartholomeos, Atina ziyaretinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’u makamında ziyaret etti. Yunan Bakan, Bartholomeos’a hitap ederek, “Törenlere katılmanız bizi gururlandırdı ve AB liderlerini de etkiledi. Siz hem çok önemli bir kurumun liderisiniz ama aynı zamanda dini diplomasi için çok önemli bir kişiliksiniz” dedi.

***
İstanbul Patriği Bartholomeos, Yunanistan’ın AB dönem başkanlığını devralması törenlerine katılmak üzere Atina’ya geldi.Bartholomeos, Atina ziyaretinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’u makamında ziyaret etti. Yunan Bakan,…
İstanbul Patriği Bartholomeos, Yunanistan’ın AB dönem başkanlığını devralması törenlerine katılmak üzere Atina’ya geldi.
Bartholomeos, Atina ziyaretinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’u makamında ziyaret etti. Yunan Bakan, Bartholomeos’a hitap ederek, “Törenlere katılmanız bizi gururlandırdı ve AB liderlerini de etkiledi. Siz hem çok önemli bir kurumun liderisiniz ama aynı zamanda dini diplomasi için çok önemli bir kişiliksiniz” dedi.
Bartholomeos da, bakan ile çok eski yıllardan gelen bir dostlukları olduğunu ve kendisinden her türlü desteği aldıklarını açıkladı.
Bartholomeos, Dışişleri Bakanlığında onuruna verilen yemekten sonra Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti ve Büyükelçi Kerim Uras ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Ruhban okulu ve azınlık vakıflarının mal varlıklarının durumları da görüşüldü.
Türkiye Atina Büyükelçisi Kerim Uras görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Olumlu bir görüşme ve kendisi ile birçok konuyu konuşma fırsatımız oldu. Aynı zamanda yeni Büyükelçilik binamızı da görmüş oldu” diye konuştu.
Büyükelçi Uras, Ruhban okulu konusunda neler görüşüldü sorusuna ise, “Patrik Bartholomeos bu konuda var olan durum hakkında bilgi sahibi” cevabını verdi.
Follow us: @hakimiyet42 on Twitter | Hakimiyetgazetesi on Facebook.

            

Yorumlar kapatıldı.