İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ile Sınır Görüşmesi Yapıldı

Türkiye Ermenistan sınırlarında bulunan Arpaçay, Akyaka ve Digor İlçeleri’nin Kaymakamları ile Türk Sınır Askeri Birliklerinden oluşan bir heyet ile Ermenistan Sınır Makamları arasında Ermenistan’ın Gümrü şehirinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Hudut ihlalleri ve alınacak tedbirler, hayvan hastalıkları ve hayvan kaçakçılığı, hudut taşları ve şamandıraların gözden geçirilmesi gibi konular ele alındı. 

***
KARS – Türkiye Ermenistan heyeti arasında yapılan değerlendirme toplantısında, her iki devlet arasında imzalanan mevcut anlaşmalar ve uluslararası hukuk kapsamında yürütülen karşılıklı çalışmalar Masaya yatırıldı.
Toplantıda ayrıca 2013 yılında yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, 2014 yılı çalışma takvimi de belirlendi.
Hudut ihlalleri ve alınacak tedbirler, hayvan hastalıkları ve hayvan kaçakçılığı, hudut taşları ve şamandıraların gözden geçirilmesi gibi konular ele alındı.
Görüşmeler kapsamında 31.07.2013 tarihinde Ermenistan askerlerince vurularak öldürülen Türk çoban Mustafa Ürker ile ilgili olarak Türkiye tarafından yapılan girişimler ve konunun uluslararası boyutta takip edildiği Ermenistan yetkililerine aktarıldı.
Öte yandan yapılan toplantı sonrasında bir sonraki toplantının Mart 2014 tarihinde Türkiye topraklarında gerçekleştirilmesi yönünde mutabakat varıldı.(İHA)
Ekleyen : ckadmin

Yorumlar kapatıldı.