İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının taınması meselesi Türkiye’de seçim kampanyası gündem meselesine dönüşür

Avrupa Jepolitik Analiz Merkez Genel direktörü, siyaset bilimci Dr. Mateusz Piskorski,  Türkiye’nin 2014’teki başkanlık seçimleri ve 2015’te parlamento seçimleri olmak üzere seçim kampanyası dikkate alınarak Erivan’la ilişkilerin ısınmasına yönelik herhangi bir reel adım beklememek gerektiğini ifade ederek ″Bu 1915 Ermeni Soykırımının tanınması meselesini de ilgilendirmekte. Bu mesele büyük bir ihtimalle seçim kampanyası gündem meselesine dönüşür″ dedi.

***
Türkiye Azerbaycan’ın esiridir, öyle ki Ermenistan’la ilişkilerin tesisi ve Zürih Protokollerinin hayata geçirilmesi olasılığı az. NEWS.am muhabirine beyanat Avrupa Jepolitik Analiz Merkez Gn. direktörü, siyaset bilimci Dr. Mateusz Piskorski’den geldi.
Dr. Mateusz Piskorski açıklamasında ″2014’te Türkiye dış politikasında nitel değişiklikler beklemeye mahal olmadığını sanıyorum. Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Aralık’taki ziyareti , büyük bir ihtimalle sembolik anlam taşımaktaydı. Ankara diyaloğa hazır olduğunu gösterme düşüncesinde, zira Amerikalı müttefiki bunu talep etmekte.″ dedi. Uzman Türkiye’nin 2014’teki başkanlık seçimleri ve 2015’te parlamento seçimleri olmak üzere seçim kampanyası dikkate alınarak Erivan’la ilişkilerin ısınmasına yönelik herhangi bir reel adım beklememek gerektiğini ifade ederek ″Bu 1915 Ermeni Soykırımının tanınması meselesini de ilgilendirmekte. Bu mesele büyük bir ihtimalle seçim kampanyası gündem meselesine dönüşür″ dedi.
Hatıratalım;10 Ekim 2009’da İsviçre’nin Zürih kentinde iki ülke Dışişleri bakanları Edward Nalbandyan ve Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan Ermeni-Türk protokolleri, iki ülke parlamentolarınca onaylanması beklenirken, Türk tarafının yapıcı olmayan tutumu ve öne sürdüğü önkoşullar sebebiyle askıya alınmış durumda.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.