İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taşnaksutyun: Ermenistan, Ermeni-Türk protokollerinden imzasını geri çekmeli

Taşnaksutyun milletvekili Artsvik Minasyan, ″Türkiye’nin kendi tarafından öne sürülen koşulların icra edilmeden sakinleşmeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Türkiye’nin ön koşullarının karşılanması, kısaca Ermenistan devletinin imha edilmesi anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, biz devlet olarak, devlet başkanı ve siyasal çoğunluk olarak Ermeni-Türk protokollerinden Ernenistan’ın imzasının geri çekilmesi gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bu dış politikada bir adımdır…” 

***
Türkiye, daima Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecine karışma ve Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için önkoşullar öne sürme çabasında olacak. NEWS.am muhabirine açıklama Taşnaksutyun milletvekili Artsvik Minasyan’dan geldi.
Minasyan ″Türkiye’nin kendi tarafından öne sürülen koşulların icra edilmeden sakinleşmeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Türkiye’nin ön koşullarının karşılanması, kısaca Ermenistan devletinin imha edilmesi anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, biz devlet olarak, devlet başkanı ve siyasal çoğunluk olarak Ermeni-Türk protokollerinden Ernenistan’ın imzasının geri çekilmesi gerektiğinin bilincinde olmalıyız.
Bu dış politikada bir adımdır. Taktiği stratejiyle karıştırdıklarında, biz tokat yiyoruz. Zamanında Ermenistan cumhurbaşkanının taktik adım olarak gerekçelendirdiği, gündemde kalan protokollerin askıya alınması şimdi strateji olamaz.″ dedi.
Hatıratalım;10 Ekim 2009’da İsviçre’nin Zürih kentinde iki ülke Dışişleri bakanları Edward Nalbandyan ve Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan Ermeni-Türk protokolleri, iki ülke parlamentolarınca onaylanması beklenirken, Türk tarafının yapıcı olmayan tutumu ve öne sürdüğü önkoşullar sebebiyle askıya alınmış durumda.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.