İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Kirill: “Rusya, Ukrayna ve Belarus kardeşliği satılık değil”

Rus Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Patrik Kirill, Ukrayna, Rusya ve Belarus kardeşliğine değindi ve bu ülkelerin kardeşliğinin satılık olmadığını bildirdi. Moskova’da Kremlin Uspensky Katedrali’nde Saint Peter’in anma gününde yaptığı konuşmasında,  “Modern ülkenin büyük manevi  ve medeni gücü’ olarak nitelediği kardeşliğin korunması gerektiğini ve parayla satılamayacağını kaydeden Patrik Kirill, açıklamasında şunları söyledi:

“Bu manevi birlik, tarihi Rusya’nın putperestlikten, manevi çöküntüden, yalnızlıktan, Tanrı’nın buyruklarını suça dönüştürenlerden koruyacaktır.  Peter, tüm hayatını Rusya ile Ukrayna’nın birliği için adadı. Rusya tarihi XVII. yüzyıldan itibaren  başlıyor. Bu Rusya ile Ukrayna’daki kiliselerin aynı anlama geldiğinin kanıtıdır zaten.  Ukrayna’daki Kilise ile Rusya’daki Kilise aynı amaca hizmet ediyor. Bu ülkelerin kardeşliği parayla satılamaz. Rusya’nın birliği korunmalıdır ve satılık değildir.”
Aralık ayında Ukrayna Ortodoks Kilisesi Patriği Filaret, Avrupa entegrasyonu taraftarlarını desteklemek için meydanlara çıkan halka seslenerek mücadeleye sonuna kadar devam etmelerini istemişti. Patrik Filaret, Avrupa entegrasyonunun Ukrayna devletini muhafaza edeceğini Gümrük Birliğinin ise tehlikeye sokacağını bildirmişti.

Yorumlar kapatıldı.