İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanının Yılbaşı mesajı

«Sevgili yurttaşlar, Yeni Yıl vesilesiyle sizleri gönülden kutluyorum.Geçtiğimiz yıl birçok girişim ve olaylarla yoğundu ancak en önemlisi, Ermenistan’ın ekonomik yükselişi ve güvenlik düzeyinin yükseltilmesine yönelik derin bir bilinçle yapılan çalışmalar olduğunu sanıyorum. Ermenistan’ın Rusya Federasyonuyla ekonomik, siyasi ve askeri işbirliğini sıkılaştırdık, önümüzdeki yıl ise Gümrük Birliğinin tam üyesi olacağımıza eminim. Ermenistan, daha güvenli ve daha rekabet edebilir yeni bir realite yaratmaktadır.

Reform yolumuzda çalışmalara devam ettik ve ısrarlı bir şekilde devam edeceğiz. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleriyle ilişkilemiz zayıflamayacak aksine daha da derinleşecektir. Amacımız değişmemektedir, Ermenistan nezdinde güçlü toplumsal ilişkiler ve pekişmiş hukuk sistemi görmek istiyoruz.
Geçtiğimiz yılın badirelerle dolu olduğunu da itiraf etmeliyiz. Tüm zorluklara rağmen, söz verilen maaşlar ve emekli aylıklarının periyodik yükseltilmesini gerçekliğe dönüştürmede başarılı olduk. Biz sadece önümüzdeki yıl işlemiyecek olan çözümler bulduk.
Sevgili yurttaşlar!
Kuşkusuz Yeni Yıl kendisiyle beraber yeni umutlar, yeni beklentiler ve programlar getirmektedir. Bu umut ve programların gerçekleştirilmesinin bizim kazanımımız olacağı kanaatindeyim. Kimileri askerden oğlunun geri dönmesini, kimileri ev inşaatlarını sona erdirmeye yönelmiş, kimileri yeni bebek ağlaması ve coşkusunu beklemektedir vb. Ermenistan’ın her bir ailesine, yeni 2014 yılında hayallerini hayata geçirebilmesini diliyorum. Her bir mutlu aile toplu olarak ülkemizi daha güçlendirmekte, hepimizi daha iyimser kılmaktadır.
2014 yılına iyimser bir moralle ve ciddi programlarla girmemizi temenni ediyorum, dahası bunun gerekçelerine sahibiz ve bunlar herbirimizin içindedir. Nasıl bir moralle çalışırsak, öylesi sonuçlara ulaşırız.
Sevgili yurttaşlar!
Gelenek gereği biz bugün, şu anda soğuğun egemen olduğu dağlarda sınırları koruyan vatanın askerleri için kadeh kaldırıyoruz. Kendilerini ve dağlarımızı korumaktalar. Kendilerini ve hayallerimizi korumaktalar. Zafer kazanmış ülkeyi ve ulusal hayalleri korumaktalar.
Tutumumuz ve çalışmamızla onlara ve yüksek ideallere layık olacağımıza şüphem yok. Köylerimiz ve kentlerimizi kalkındıracak, toprağımızın  her bir metrekaresini bereketlendireceğiz, yakınlarımızı yad ellerden yurda geri kazandıracağız. Biz bunu yapmaya muktediriz ve birlikte yapacağız. Yeni Yıl ise bize yeni bir ivme ve katlanmış şevk verecektir.
Sevgili yurttaşlar!
Karabağ ve Diasporadaki tüm yurttaşlarımızı kutluyorum. Sırat köprüsünden geçmekte olan özellikle Suriye’li Ermeni kardeşlerimiz ve kız kardeşlerimize tebriklerimi sunuyorum. Onların acısı hepimizin acısıdır. Bu bayram günü, yarın gelecek 2014 yılında onları barış ve muvaffakiyetlerin beklemesi için dua edelim ve inanalım. Ve onların başarısı hepimiin başarısı olacaktır.
Ermenistan Cumhuriyetinin tüm yurttaşları ve tüm Ermenilere iyi dilekler sunuyorum. Çocuklarınıza ve ebeveynlerinize sağlık diliyorum.
Yeni Yılınız ve Kutsal Noeliniz kutlu olsun!».

http://news.am/tur/news/187945.html

Yorumlar kapatıldı.