İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maritsa Küçük Davası’nda Sanık Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek

Nilay Vardar  nilay@bianet.org
Maritsa Küçük davasının 4. duruşmasında sanık Nazaryan’ın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve diğer saldırıya uğrayan kadınların dosyalarının da mahkemeye getirilmesine karar verildi… Bir sonraki duruşma 13 Şubat’ta.

Nilay VARDAR nilay@bianet.org
İstanbul – BİA Haber Merkezi 30 Aralık 2013, Pazartesi 15:27
Geçen sene Samatya’da evinde öldürülen Maritsa Küçük davasında sanığın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi.
Duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde İnsan Hakları Derneği ve Nor Zartonk “Nefret cinayeti mi aydınlatın!” pankartıyla yaptıkları basın açıklamasında sorumluların ortaya çıkarılmasını talep etti.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 4. duruşmada, mahkeme hiç söz almayan sanık Murat Nazaryan’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair tespit için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.
Diğer saldırılar da incelenecek
Küçük’ün ailesinin evde bulduğu üstünde kan izi olan iki örtü ve ameliyat bıçağı da delil olarak dosyaya kondu ve incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Ayrıca, avukatların talebi üzerine mahkeme, Küçük’ün ardından Samatya’da saldırıya uğrayan diğer iki Ermeni yaşlı kadın Turfanda Aşık ve Sultan Aykar’ın dosyalarının getirilmesine karar verdi.
bianet’e konuşan avukat Eren Keskin, soruşturmanın çok eksik hazırlandığına dikkat çekerek Samatya’da saldırıya uğrayan kadınlarla sanığın yüzleştirmesinin dahi yapılmadığını belirtti.
“Başından beri sanığın kullanıldığını bu işi tek başına yapmadığını iddia ediyoruz. Sanki katili bulduk, soruşturmayı kapatın eğilimi var. Oysa bunun bir nefret cinayeti olmasından şüpheliyiz. Bu yüzden soruşturmanın genişletilmesini talep ediyoruz.”
Sanık “konuşamıyorum” demişti
Sanık Murat Nazaryan, ilk iki duruşmada “kimseyi öldürmedim” demiş, 4 Kasım’daki son duruşmada Maritsa Küçük’ü öldürenin üç kişi olduğunu, kendisini tehdit ederek yanlarında götürdüğünü söylemiş, çetelerden bahsetmiş, tehdit edildiği ve korktuğu için konuşmadığını anlatmıştı.
“Üzerlerinde silah vardı. Ama ‘acemi işi olsun’ dediler. Önce dövmeye başladılar… Parmağımı kesip fatura gibi bir kağıt parçasına bulaştırdılar.”
3. kişiye ait kan bulunmuştu
Yine son duruşmada, uzmanlık raporunda evdeki halıda başka bir kadına ait DNA örneğine rastlandığı ortaya çıkmıştı. Henüz kime ait olduğu belirlenmedi.
Bir sonraki duruşma 13 Şubat’ta. (NV)

Yorumlar kapatıldı.