İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon MÜSLÜMANLARA SORUYORUZ!

Bugün yılbaşı. İslam adına yapılan ırkçılığa Müslümanların büyük bir çoğunluğunun desteklemediğini biliyoruz. Ama desteklemeyenlerin de ses vermesini istiyoruz. Yılbaşı günü bu imza kampanyasını bunun için açıyoruz. Kimliğinin belirleyici öğesini Müslümanlık olarak gören herkese soruyoruz. Kardeşlikten, “yaratılanı yaratandan ötürü sevmekten” bahseden devletin en tepesindekilerden başlayarak, kamu görevlisinden, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ya da üyesine, kanaat önderinden sokaktaki vatandaşa kadar kendini öncelikle Müslüman hisseden ve Müslüman olarak söz söyleyen herkese soruyoruz: 26 Aralık 2013 Perşembe günü, Beyazıt Meydanı’nda  “Anadolu Gençlik Derneği” adı kuruluşa mensup, tekbir getirerek,“Edep Ya Hu” pankartıyla yürüyen bir grubun Noel kutlamasının “Müslümanlığa indirilen bir darbe” olduğunu ilan ettiğini duydunuz mu?  Bu haberi okudunuz mu? Basın açıklamasının ardından Noel baba şeklindeki balon maketin önüne bira kutuları, haç ve enjektör konulduğu haberini gördünüz mü? Televizyon ekranında şişme Noel Baba’nın “sünnet edildikten” sonra bıçaklanarak parçalandığını izlediniz mi? Görmediniz, okumadınız, duymadınızsa, şimdi haberdar olduğunuzda, bu yapılanı ve söyleneni kınıyor musunuz? Hakka, hukuka, adalete, temel insan haklarına  aykırı görüyor musunuz?

Anadolu Gençlik Derneği’nin yukarıda adı geçen açıklamasında,  “Gayri Müslim azınlıkların bütün hakları İslam devletinin ve Müslümanların teminatı altındadır” denmiş. Bu ifade sadece insan haklarının ihlali değil, mevcut yasalara göre de suçtur. Her ne kadar birçok bakımdan kağıt üzerinde kalsa da resmi olarak, Anayasası, yasaları ile seküler bir devleti “İslam devleti” ilan etmek, Müslüman olmayanları, yasalar ve evrensel hukukun güvencesi altında bireyler ve toplumlar değil, güvenliği Müslümanların (hem de Noel Baba bıçaklayan Müslümanların)  teminatı altında olan birer “emanet”, Osmanlı’dan miras “zımmi”, dolaylısıyla ikinci sınıf yurttaş olduğunu ilan etmek, insan hakları ihlali olmanın yanı sıra, mevcut yasalara göre suçtur.

Adı geçen açıklamada söylenen yukarıdaki sözleri  kınıyor musunuz? Hakka, hukuka, adalete, temel insan haklarına aykırı görüyor musunuz?
Bu olaydan bir gün önce, Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda yer alan “Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” şeklinde bir yazı yazıldı.

Şimdi tekrar edelim: İslamin belirleyici kimliğini oluşturduğu tüm kuruluş, dernek ve çevreleri, kimliğinin başat öğesi olarak Müslümanlığı gören yönetici ve yönetilenlere soruyoruz:

Yukarıda anılan etkinlikte söylenenleri ve yapılanları, caminin elektronik panosuna Hıristiyan ve Yahudileri düşman ilan eden sözlerin yazılmasını kınayan bir bildiri kaleme almayı, ya da kaleme alınan bir bildiriye imza vermeyi düşünür müsünüz?
Cevap bekliyoruz.

Yorumlar kapatıldı.