İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran’dan Ermeni Vatandaşlara Yeni Yıl Jesti

Cumhurbaşkanı Ruhani, Ermeni kliniğine 10 milyar Riyal hediye etti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İranlı Ermenilere ait olan Avedisyan Kliniği’ne 10 milyar Riyal (Yaklaşık 340 bin dolar) hediye etti.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, Sağlık Bakanı Kazizade Haşimi, miladi yeni yıl münasebetiyle ülkedeki etnik ve dini azınlıklardan Ermenilere ait olan Avedisyan Kliniğini ziyaret etti.
Klinikte bulunan Ermeni vatandaşların yeni yıllarını kutlayan Haşimi, “Maalesef burada Ermeni vatandaşlarımızın yer ve imkan sıkıntısı yaşadığına şahit oldum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Avedisyan Kliniği’ne hediye ettiği 10 milyar Riyalin sıkıntıların azaltılması için bir başlangıç olmasını ve 11. Hükümetin görev bitimine kadar donanımlı bir Ermeni hastanesinin kuruluşuna şahit olmayı umuyorum” dedi.
Sağlık Bakanı Haşimi’nin Avedisyan kliğine gerçekleştirdiği ziyareti, ülkede Ermenilere gösterilen saygının ve beraberliğin güzel bir örneği olarak değerlendiren Ermeni Hristiyanların İran Meclisi’ndeki temsilcisi Robert Beglaryan, Ermenilere olan himayesinden dolayı Cumhurbaşkanı Ruhani’ye teşekkür etti.
İran’da çoğunluğu başkent Tahran’da olmak üzere yaklaşık 100 bin civarından Ermeni vatandaşının bulunduğu belirtiliyor. Ülkede çok sayıda Ermeni kilisesinin yanı sıra, kendilerine ait okullar da bulunuyor. – İran

http://www.haberler.com/iran-dan-ermeni-vatandaslara-yeni-yil-jesti-5485401-haberi/

Yorumlar kapatıldı.