İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kazakistan, Ermenistan’ın Gümrük Birliğine girişiyle alakalı Karabağ sorunu konusunda açıklık bekliyor

Ermenistan bağlamında ‘Yol haritası’nın genel olarak mutabakata kavuşturulmuş olduğunu, bunun kabul edilebileceğini ifade eden Nazarbayev ″Aynı zamanda Gümrük Birliği sınırlarına ilişkin sorun oluşmakta. Karabağ sorununu dikkate alarak, bu nereden geçecek, bu mesele açıkta kalmakta. Sonuç olarak çalışma arkadaşlarımızla ‘Yol haritası’nı imzalarız, ancak özel görüşle, ki bu rapor edilir″ dedi.

Nursultan Nazarbayev: Kazakistan, Ermenistan’ın Gümrük Birliğine girişiyle alakalı Karabağ sorunu konusunda açıklık bekliyorAralık 24, 2013 | 16:03
Kazakistan, Ermenistan’ın Gümrük Birliği ‘Yol haritası’nı imzalamaya hazır, ancak Karabağ meselesinde açıklık bekliyor. Beyanat Moskova’da bugün yapılan Avrasya Yüksek Ekonomi Konseyi oturumu esnasında Nazarbayev’den geldi.
RIA-Novosti’nin aktardığı habere göre, Ermenistan bağlamında ‘Yol haritası’nın genel olarak mutabakata kavuşturulmuş olduğunu, bunun kabul edilebileceğini ifade eden Nazarbayev ″Aynı zamanda Gümrük Birliği sınırlarına ilişkin sorun oluşmakta. Karabağ sorununu dikkate alarak, bu nereden geçecek, bu mesele açıkta kalmakta. Sonuç olarak çalışma arkadaşlarımızla ‘Yol haritası’nı imzalarız, ancak özel görüşle, ki bu rapor edilir″ dedi.
Kazakistan devlet başkanı, belgenin mutabakatı esnasında uzmanların bu meseleye çözüm bulacakları umudunu da kaydeti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/186973.html

Yorumlar kapatıldı.