İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevan Nişanyan teslim oldu

Sevan Nişanyan, teslim olduğunu Twitter’dan duyurdu. Sevan Nişanyan’ın kaçak inşaat yapmak iddiasıyla yargılandığı ve hakkında 2 yıl hapis cezası öngören mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından bugün Selçuk Savcılığına resmen teslim olduğunu twitter hesabından duyurdu. Nişanyan, 2 Ocak 2014 tarihinde Torbalı Cezaevine girecek. (Umarız bu haksız karar, en kısa zamanda kaldırılır. HYETERT)

SEVAN NİŞANYAN KİMDİR?
Blogunda yazdığı bir yazıda peygambere hakaret ettiği gerekçesiyle hapıs cezası alan gazeteci-yazar Sevan Nişanyan daha önce de bir çok kez gündemin ilk sıralarına tırmanan bir isim.
Sevan Nişanyan 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Işık Lisesi ve Robert Kolej’de tamamladı. Ardından ABD’ye giderek Yale Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde tarih, felsefe ve Güney Amerika Siyasal Tarihi üzerine eğitim gördü. Çalışma hayatına büyük şirketlerde yöneticilik yaparak başladı.  Dünyanın birçok farklı bölgesini gezerek seyahat kitapları kaleme alma yolunu seçti. 1998 yılında Küçük Oteller Kitabı’nı ilk kez yayınladı. İzmir’in Selçuk ilçesinin Şirince köyüne yerleşerek, otelcilik yapmaya başladı. Özellikle eski ev restorasyonunda yoğunlaştı. Şirince’de yıkılmakta olan evleri yapı ve iskan ruhsatı olmadan restore ettiği gerekçesiyle 2002 yılında 10 ay hapis yattı. Bu dönemde Türkçe’nin etimolojisi üzerine çalıştı. 2008 yılında eşinden olaylı bir şekilde ayrıldı. Üç çocuğu var.

Yorumlar kapatıldı.