İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Dünya kenti” Ani’yi yaklaşık 24 bin kişi ziyaret etti

Türkiye’de bulunan bir zamanlar Ermeni Pagratuni Hanedanlığının başkenti olan Ani tarihi kentini 2013 yılımda ziyaret edenlerin sayısı önemli bir artış kaydetti. Türkiye ile Ermenistan sınırında yer alan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için “Dünya kenti” olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri’ni 23 bin 730 biletli ziyaretçi gezdi.

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Ören Yeri’nin uluslararası ziyarete açık bir yer olduğunu belirterek, antic kentin Kars merkezine 42 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.
Ani Ören Yeri’nin Tarihi İpek Yolu’nun girişinde, arkeolojik bir merkez olduğunu vurgulayan Alp, “Bu tarihi alan Kars ve bölge turizmi için son derece önemli bir yer. Türkiye ile Ermenistan sınırında yer alması da ayrı bir özellik” dedi.
Antik kentte 1965 yılından bu yana arkeolojik kazılar yapıldığını anımsatan Alp, 2013 yılında da Büyük Katedral ile antik yolda alan kazısı ve temizlik yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:
“Kazılarımız 2014 yılında da devam edecek. Alan ile koruma imar planı da devam ediyor. Çalışmalarımız valiliğimiz, kültür ve turizm müdürlüğü ve müze müdürlüğümüz tarafından devam ediyor. Ani Ören Yeri bizim için turizm potansiyeli olan yer. Antik kentimizi 2013 yılının Kasım ayı itibarıyla 12 bin 510’i yerli, 11 bin 220’si de yabancı olmak üzere toplam 23 bin 730 biletli ziyaretçi gezdi. Ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla yüzde 10’luk bir artış görünüyor. Antik kenti daha çok Almanya, Fransa İngiltere, Japonya, Rusya ve ABD’nin yanı sıra Uzak Doğu’dan gelen turistler gezdi. Ayrıca kütüphaneler haftası ve diğer özel günlerde de çok sayıda öğrencimiz Ani Ören Yeri’ni gezdi.”».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.