İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yılbaşı gelenekleri diriltiliyor: «Kaghand baba»

Eski Ermenni geleneğinde Yeni Yılın sembolü olan Noel Baba, Ermenice’de «Dzmer Bab»  olarak adlandırılan «Kış Baba» değil, «Kaghand baba»dır. Geleneklerin yaşatılması amacıyla 21 Aralık’ta  «Kış Festivali Ermenistan» Projesi katılımcıları «Khnko Apor» Çocuk Kütüphanesinde bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlikte çocuklara Yılbaşı armağanları yerine 7 öğüt verildi. Bunlar: Karşılıklı saygı, barış, dürüstlük, bilgelik, çalışkanlık, mütevazilik ve şükretmek . Hikayeci teyze etkinlikte çocuklara «Kaghand Baba: Rigel’den dönüş » hikayesini okudu.

«Kış Festivali Ermenistan» Projesi düşüncesinin yaratıcısı Raffi Nizipliyan açıklamasında ″Kaghand Baba, geleneklerimizde sahip olduğumuz bir figür, ancak fazla hatırlamıyoruz. Hikaye bunun üzerine kurulu; hatırlamalı,inanmalı ve bunu geri getirmeliyiz″ dedi.
Etkinlik esnasında plastik atıklar ve polietilen torbalardan hazırlanmış çevre dostu yılbaşı ağaçları sunuldu, çocuklar yılbaşı ağacı süsleme oyuncaklarının nasıl hazırlanacağı öğretildi.
«Kış Festivali Ermenistan» Projesi, Ermenistan’da 7. kez gerçekleştirilmekte.
Not: Rigel, Orion’daki bir yıldızdır. Büyük Avcı Takımyıldızı dikdörtgeninin alt sağ köşesindeki parlak, mavi beyaz görünümlü Rigel, Avcı’nın ayak bileğini oluşturur ve yaklaşık 1000 ışık yılı uzaklıktadır
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.