İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları yüz yüze görüştüler

ABD’li eşbaşkan James Warlick, Viyana’da Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının buluşmasına ilişkin olarak ABD’li eşbaşkan, cumhurbaşkanlarının yüz yüze 90 dakika görüştüklerini kaydederek ″Tabii ki ben orada bulunmadım, neler olduğunu bilmiyorum, ancak nispeten hassas meselelere yönelik konuştular, çözüme ulaşmak için açıkça konuştular.″ dedi.

***
AGİT Minsk Grubu, Karabağ sorununun çözüm sürecini ileri taşımak için bir ekip olarak çalışıyor. Açıklama Özgürlük Radyosuna (RFE/RL) röportaj veren ABD’li eşbaşkan James Warlick’ten geldi.
″Kimsenin yenilmemesi herkesin galip olması için,  her ik taraf ta ilerleme yolları bulabilirler.″ diyen Warlick, buna ne Ermenistan, ne Azerbaycan ne de Dağlık Karabağ halkının hayatı pahasına ulaşılmaması gerektiğni ifade etti.
Warlick ″Biz kimseden insani kayıplar vermesini rica etmiyoruz. Tarafların eski çatışmanın; güçlü, barıçı çözümüyle alakadar olduklar umudundayız″ dedi.
Viyana’da Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlaının buluşmasına ilişkin olarak ABD’li eşbaşkan, cumhurbaşkanlarnın yüz yüze 90 dak. görüştüklerini kaydederek ″Tabii ki ben orada bulunmadım, neler olduğunu bilmiyorum, ancak nispeten hassas meselelere yönelik konuştular, çözüme ulaşmak için açıkça konuştular.″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.