İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Hay Dat» Avrupa Ofisi, AİHM’nin Perinçek’e ilişkin kararını kınadı

Taşnaksutyun Fransa «Hay Dat» Ofisi ve Taşnaksutyun Avrupa «Hay Dat» Komisyonunun konuya ilişkin yaptığı duyuruda şunlar kaydedilmekte: «Fransa Hay Dat Ofisi bu kararı sert bir şekilde kınamaktadır, bu çok tehlikel olup, Avrupa sathında Ankara ve Bakü tarafından yönetilen inkarcı akıntıyla doğrudan dayanışma olup,ek bir mecra açmaktadır. Hatta  söz özgürlüğü arasına saklanarak,Fransa Anaysa Konseyinin yaklaşımını örnek alarak Avrupa Mahkemesi bu meşum kararıyla Ermeni Soykırımı kurbanları ve ardılı nesillerinin onur hakkını ayaklar altına almaktadır.

***
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 17 Aralık’ta verdiği kararla Ermeni Soykırımının inkarının suç olmadığına karar kıldı. Mahkemeye göre, Lozan Mahkemesinin 2007’de Türkiye İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’e karşı aldığı karar ifade özgürlüğüne darbe vurmakta.  Doğu Perinçek, İsviçre Mahkemesi tarafından Soykırım inkarcısı olarak yargılanmıştı.
Taşnaksutyun Fransa «Hay Dat» Ofisi ve Taşnaksutyun Avrupa «Hay Dat» Komisyonunun konuya ilişkin yaptığı duyuruda şunlar kaydedilmekte:
«Fransa Hay Dat Ofisi bu kararı sert bir şekilde kınamaktadır, bu çok tehlikel olup, Avrupa sathında Ankara ve Bakü tarafından yönetilen inkarcı akıntıyla doğrudan dayanışma olup,ek bir mecra açmaktadır. Hatta  söz özgürlüğü arasına saklanarak,Fransa Anaysa Konseyinin yaklaşımını örnek alarak Avrupa Mahkemesi bu meşum kararıyla Ermeni Soykırımı kurbanları ve ardılı nesillerinin onur hakkını ayaklar altına almaktadır.
Fransa Hay Dat Ofisi, Hay Dat Avrupa Komisyonu Brüksel Ofisiyle işbirliği içinde Avrupa Mahkemesinin bu kabul edilemez kararına karşı tüm olanaklarıyla mücade edecektir. İsviçre protesto etme ve tekrar duruşma talep etmek  yönünde Avrupa Mahkemesine başvuru için 3 aya sahiptir. Bu bağlamda, İsviçre yönetiminden beklentilerimizi sunmak üzere ilk elde İsviçre’nin Paris Büyükelçisiyle görüşme talep edilmiştir. Bu kampanyaya karşı ortak cephe oluşturulması yönünde koordineli diğer inisiyatifler farklı ülkelerdeki Hay Dat ofisleri ve komisyonları yanısıra Erivan resmi çevrelerince gerçekleştirilecektir.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.