İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tıbrevank’ın Bütçesi Açık Kaldı

Toros Alcan başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve gelmesiyle, öğrencilerine daha iyi eğitim vermek için bir dizi projeyi hayata geçiren Surp HaçTıbrevank Lisesi Vakfı, yapılan çalışmaların karşılığını almaya başladı. Geçtiğimiz yıllara göre öğrenci sayısı artan lisenin yatılı bölümüne olan ilgi de arttı. Vakıf yöneticileri, 24 Kasım Pazar günü düzenlenen Sevgi Sofrası’nda hayırseverlerden ve toplumdan bütçe açığı için destek istedi… Tıbrevanklı öğrencilerin Najla Osserian yönetmenliğinde çektikleri “Okulda bir gün” adlı kısa filmin gösteriminin ardından, 1 milyon liraya ihtiyaç duyan vakıf için, 650 lira toplandığı duyuruldu.

***
Toros Alcan başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve gelmesiyle, öğrencilerine daha iyi eğitim vermek için bir dizi projeyi hayata geçiren Surp HaçTıbrevank Lisesi Vakfı, yapılan çalışmaların karşılığını almaya başladı. Geçtiğimiz yıllara göre öğrenci sayısı artan lisenin yatılı bölümüne olan ilgi de arttı. Vakıf yöneticileri, 24 Kasım Pazar günü düzenlenen Sevgi Sofrası’nda hayırseverlerden ve toplumdan bütçe açığı için destek istedi. Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nin Harutyun Amira Bezciyan Salonu’nda düzenlenen yemeğe katılım yoğun oldu. Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan riyasetinde yapılan sabah ayinini Başrahip Zakeos Ohanyan icra etti. Surp Badarak ilahileri Şef Hovsep Kuyumcuyan yönetimindeki Koğtan Tıbrats Tas tarafından, organist Garbis Kılıçyan eşliğinde seslendirilirken, okunan Hokehankist dualarıyla okulun kurucusu Patrik Karekin Haçaduryan, Patrik Şnorhk Kalustyan ve Pakrik Karekin II. Kazancıyan anıldı. Sevgi Sofralarında, sahneye ilk olarak okulun müzik öğretmeni Ercan Karadaş yönetimindeki okul korosu çıktı ve sevilen Ermenice şarkıları seslendirdi. Davetlilere sürpriz yapmayı seven Tıbrevanklı yöneticiler, bu geleneği bozmadı. Koronun seslendirdiği son şarkıda, okuldun 50. Yıl mezunları, eski ve yeni yöneticileri de koroya eşlik etti.
Okul müdürü Armen Saruhanyan, “Kültürüne sahip çıkan, özgüvenli ve iyi insanlar” yetiştirmeyi öncelikli hedef olarak önlerine koyduklarını söyledi. Saruhanyan, öğrenci sayısının arttığını, geçen yıl 12 olan yatılı öğrenci sayısının bu yıl 24’e çıktığı bilgisini verdi. Konuşmasına, okulun tarihinde önemli iz bırakan öğretmenlerinden Vahan Acemyan’ı ve okulun ilk müdürü, geçtiğimiz ay vefat eden Başepiskopos Şahan Sıvacıyan’ı anarak başladı. Okulun kuruluşunun 15. Yılı vesilesiyle Şoğagat Dergisi’nde yayımlanan makaleden yola çıkarak geçmiş ve bugünkü mali durumu karşılaştıran Alcan, “Eskiden de, bugün olduğu gibi vakfın bütçesinin yarsını hayırseverlerin karşıladığını görüyoruz. O yıllarda Beyoğlu Üç Horan Vakfı’nın okulumuza önemli katkısı olmuş. Ancak bugün onun yerini Ortaköy Surp Asvadzadzin, Surp Pırgiç ve SEV Vakıfları aldı” dedi. Bütçe açığının artmasına öğretmen sayısının neden olduğunu ifade eden Alcan, 11 sınıfta 26 öğretmenin görev aldığını sözlerine ekledi. Alcan, geçen yıl Ara Güler fotoğraflarını Tıbrevank’a bağışlayarak okula gelir sağlayan Monik Ergan’a ve en kötü zamanlarda dahi okula destek veren Tıbrevanklıları hiç yalnız bırakmayan İrma Polat’a teşekkürlerini sundu. Tıbrevanklı öğrencilerin Najla Osserian yönetmenliğinde çektikleri “Okulda bir gün” adlı kısa filmin gösteriminin ardından, 1 milyon liraya ihtiyaç duyan vakıf için, 650 lira toplandığı duyuruldu.
ATEŞYAN: HAVANDA SU DÖVÜYORUZ Kapanış konuşmasını yapan Başepiskopos Ateşyan, Cismani Meclis kurulamadığı ve Patrikhane’nin tüzel kişiliği olmadığı için ortak sorunlara ortak çözüm bulanamadığından yakındı: “Herkes kendi keyfine göre kurumları yönetiyor. Yönetmelik konusunda olduğu gibi, her kafadan bir ses çıkıyor ve biz havanda su dövüyoruz, kendi kendimize çelme takıyoruz ve ilerleyemiyoruz. Tek ses olmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz” diyen Ateşyan, konuşmasının devamında Patrikhane’nin maddi olarak zor durumda olduğuna da dikkat çekti. SEVAN BIÇAKÇI’YA ÖDÜL Başepiskopos Ateşyan’ın önerisi ve Tüm Dünya Ermenileri Baş Patriği Karekin ll’nin onayıyla ünlü mücevher tasarımcısı ve hayırsever Sevan Bıçakçı “Nerses Şnorhali Nişanı” ile ödüllendirildi. Bıçakçı’ya nişanı, Pazar günü yapılan Surp Badarak’ın ardından yapılan törende sunuldu.
Paros
SARKİS GÜREH
Haberin Tamamı İçin: http://www.gazetea24.com/yerel-basin-haber/tibrevankin-butcesi-acik-kaldi_11865423.html
GazeteA24.com

Yorumlar kapatıldı.