İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oktay Vural’dan Ahmet Davutoğlu’na Ermenistan tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, …Anlaşılmaktadır ki AKP soykırımı tanımaya hazırlanmaktadır. Evet bu ifadelerle Ermenilere haklısınız diyorsun ve meşrulaştırıyorsun. Türkiye artık savunmaktan vazgeçmiş, teslimiyet için mazeret aramaktadır. ‘Adil hafıza’ kavramıyla tarihimizi çarpıtmaya hazırlanıyorlar. Oradan diyor ki ‘tek taraflı suç deklarasyonu olmaz’… Bu, ‘çift taraflı suç deklarasyonunu kabul ederiz’ demektir. Tehcirin oluş şartlarını savunmak yerine soykırımı kabul etmeye hazırlanan bir AKP var. 200 bin Ermeni’yi getirip onlara toprak vermek çalışması içindeler. (Al Çölaşan’ı vur Vural’a. Zihniyet aynı. HYETERT) 

***
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ermenistan ziyareti nedeniyle eleştirdiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na “Sen Fransız bakanı mısın, sen arabulucu musun?” dedi.
Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.
Hükümetin ‘Ermeni soykırımı’nı tanımaya hazırlandığını öne süren Vural, şunları söyledi:
“Sen Fransız bakanı mısın? sen arabulucu musun? Sen Türk tarafının menfaatlerini korumakla görevli bir memursun. Tehcir konusuna Türk milletinin nasıl baktığını anlatmak yerine bir gayri insani uygulama demekle, bir suç işlemiş edasıyla bu milletin geçmişini satıyorsun.
Anlaşılmaktadır ki AKP soykırımı tanımaya hazırlanmaktadır. Evet bu ifadelerle Ermenilere haklısınız diyorsun ve meşrulaştırıyorsun. Türkiye artık savunmaktan vazgeçmiş, teslimiyet için mazeret aramaktadır. ‘Adil hafıza’ kavramıyla tarihimizi çarpıtmaya hazırlanıyorlar. Oradan diyor ki ‘tek taraflı suç deklarasyonu olmaz’…
Bu, ‘çift taraflı suç deklarasyonunu kabul ederiz’ demektir. Tehcirin oluş şartlarını savunmak yerine soykırımı kabul etmeye hazırlanan bir AKP var. 200 bin Ermeni’yi getirip onlara toprak vermek çalışması içindeler. Tehcir hiçbir zaman bir etnik amaçla düzenlenmiş husus değildir. Tehcir tamamen güvenlik amaçlı alınmış bir karardır. Bugün sonuçları yerine, tehcirin kendisini gayri insani görmek, tamamen bir soykırım iddiasını meşrulaştırmak çabasıdır.”

Yorumlar kapatıldı.