İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Davutoğlu Atina’da Azınlık Temsilcileriyle Buluştu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Atina’da, Batı Trakya Türk azınlık mensupları, müftüler, milletvekilleri ve bazı Ermeniler ile bir araya geldi. “Bütün bu tecrübeleri içselleştirmiş Aydınlar ve devlet adamları kalıcı barışın temelini atar” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Çok güzel bir tabloydu. O bakımdan ben bugün yapmış olduğum görüşmeler dışında bu toplantıya özel bir önem atfettim. Batı Trakyalı kanaat önderleri, Rum derneklerinin buradaki kanaat önderleri ve İstanbullu Ermeni dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarın Kıbrıs’a gitmeyecek olsaydım bu sohbet sabaha kadar sürerdi” diye konuştu.

***
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunduğu Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Batı Trakya Türk azınlık mensupları, müftüler, milletvekilleri ve Ermenistan ziyaretinde kendisine eşlik eden bazı Ermeniler ile bir araya geldi.
Atina’dan ayrılmadan önce Türkiye Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmenin ardından değerlendirmede bulunan Davutoğlu, sohbetin çok etkileyici geçtiğini ifade ederek, “Ortak kültürümüzü, ortak tarihimizi, gerek Türkiye’de gerek Yunanistan’da kalıcı etnik dini barışın sağlanması, tekrar uzlaşı ve hoşgörü ortamının oluşması, o zengin çok kültürlü şehir hayatının İstanbul’da, Selanik’te, Atina’da ve İzmir’de asırlar boyu yaşamış çağdaş devlet yapıları içinde korunabilmesi için neler yapılması gerektiğini istişare ettik” dedi.
“Bütün bu tecrübeleri içselleştirmiş Aydınlar ve devlet adamları kalıcı barışın temelini atar” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Çok güzel bir tabloydu. O bakımdan ben bugün yapmış olduğum görüşmeler dışında bu toplantıya özel bir önem atfettim. Batı Trakyalı kanaat önderleri, Rum derneklerinin buradaki kanaat önderleri ve İstanbullu Ermeni dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarın Kıbrıs’a gitmeyecek olsaydım bu sohbet sabaha kadar sürerdi” diye konuştu.
Görüşmeye seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, aynı şekilde seçilmiş Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İstanbullu Rumlar Evrensel Başkanı Nikos Uzunoğlu, Hristos Elmacıoğlu ve Batı Trakya milletvekilleri ile bazı Rum ve azınlık mensupları katıldı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, görüşmenin ardından, yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek üzere Atina’dan Ankara’ya hareket etti. – Atina

http://www.haberler.com/disisleri-bakani-davutoglu-atina-da-5423478-haberi/

Yorumlar kapatıldı.