İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Saroyan Ülkesi 13 Aralık’ta İstanbul Beyoğlu Sinemasında!..

Garabet Orunöz
Nar Film’in yapımcılığını üstlendiği Lusin Dink’in yönetmenliğini yaptığı “Saroyan Ülkesi”  filmi 6 Aralık’ta seyirci ile buluşuyor.Yazar William Saroyan sürgün bir Ermeni ailenin çocuğu olarak 1908’de ABD’de doğar. Kendisini her zaman Ermeni, Amerikalı ve Bitlistsi (Ermenice: Bitlisli) olarak tanımlar. 1964’te uzun bir Anadolu yolculuğuna çıkar. ‘Saroyan Ülkesi’, gerek yol arkadaşlarının tanıklıklıkları gerekse Saroyan’ın kendi anıları ve hikâyeleri aracılığıyla yazarın öfkesini, tutkusunu, özlemini, empati yetisini ve insan sevgisini sergilemektedir… Sadece  13 Aralık cuma akşam saat 21.30 seasına yer var, izlemek isteyenler kaçırmasınlar, yer ayırtmak isteyenler için tel: 0542 554 52 74.

Dolayısıyla filmin senaryosu söyleşilerden, Saroyan’ın öykü canladırmalarından ve yazardan yapılan alıntılardan oluşmakta ve bütünüyle bir kolaj olarak kurgulanan Saroyan’ın kendi sözlerine dayanmaktadır.
Yönetmen Lusin Dink Pulitzer ödüllü ABD’li yazar William Saroyan’ın izinden,  Saroyan’ın Bitlis’li Ermeni ailesinin mekanı Doğu Anadolu’ya gidiyor. Filmin şiirsel anlatımında, eve doğru uzun bir yolculuğa çıkan yazar da hayata  şapkalı, paltolu bir gölge olarak geri dönüyor.
Dünya promiyerini 32. İstanbul Film Festivalinde gerçekleştiren Saroyan Ülkesi, 10. Yerevan Altın Kayısı, 66. Locarno Film Festivali ve 21. Hamburg Film festivaliyle başladığı yolculuğa yurtiçi ve yurtdışında hala devam ediyor.Film Ermenistan Yerevan’da en iyi belgesel ödülü alırken, 4. Malatya uluslararası film festivalinde de  en iyi senaryo ödülünü aldı.
Filmin sinema salonlarındaki seans bilgileri için facebook ve twitter adreslerini takip edebilirsiniz!
Facebook Adresi:
https://www.facebook.com/pages/Saroyan-%C3%9Clkesi/582045871808391?fref=ts
Sadece  13 Aralık cuma akşam saat 21.30 seasına yer var, izlemek isteyenler kaçırmasınlar, yer ayırtmak isteyenler 0542 554 52 74ten bana ulaşabilir.
garabet

Garabet Orunöz [garabet44@yahoo.com]

Yorumlar kapatıldı.