İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Davutoğlu’nun Ziyaretini Bekliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılmak üzere yarın Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gidecek.Türk Dışişleri Bakanının ziyaretine büyük ilgi gösteren Ermeni medyası, Davutoğlu’nun Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan dahil başkentte ikili temaslarda bulunmasının beklendiğini belirtiyor.

Ermeni basını, Türkiye’nin, Davutoğlu aracılığıyla, “Dağlık Karabağ’da adım atın. 7 Azerbaycan bölgesinin en az 2’sinde işgali kaldırın, sınırlar açılsın” önerisini dile getireceğini yazıyor.
Ermenistan İşadamları ve Sanayiciler Birliği Başkanı Armen Kazaryan, “Tek taraflı ambargonun başlamasından bu yana Ermenistan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı aracılığıyla Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik politikasını etkilemeye çalışmakta. Ne yazık ki bu girişimler bugüne kadar başarılı olamadı” dedi.
Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik yaklaşımını güçlü bir şekilde savunduğunu belirten Kazaryan, “Bizler komşu ülkeleriz fakat ilişkilerimiz son derece kötü. Mallarımızı Türkiye’ye ihraç edemiyoruz. Bunu İran ve Gürcistan gibi üçüncü ülkeler üzerinden yapmak, belgeleri değiştirmek zorunda kalıyoruz. Aslında Türk yetkililer de bunu biliyor ancak gerçeği görmezden geliyorlar. Geçen yıl ticaret hacmi 250 milyon dolardı. Bununla birlikte Türk iş adamları burada çalışabiliyor. Ermeni iş adamları ise Türkiye’de çalışamıyor” yorumunda bulundu.
Siyasi yorumcusu Mkhitar Nazatryan ise, “Türk medyası Davutoğlu’nun, Türkiye-Ermenistan arasındaki sınırın açılması karşılığında Ermenistan’ın Karabağ’daki iki bölgeyi iade etmesi önerisiyle Erivan’a gelmeyi planladığını bildiriyor. Bununla birlikte, bu açıklama çok kuvvetle muhtemeldir ki, bir Türk dışişleri bakanının Ermenistan’a resmi ziyaret gerçekleştirilmesinden dolayı rahatsız olan Azerbaycan’ı teskin etmeye yönelik yapıldı” dedi.
Nazatryan ayrıca, “Davutoğlu, Ermenistan’a şahsen gelmeyi planlıyor, ki bu da çok şey ifade ediyor. Ermeni meslektaşı ile bir araya gelecek ve Ermeni-Türk ikili münasebetlerinin mümkün olduğunu gösterecek” diye konuştu.
Ermenistan ve Türkiye arasında diplomatik ilişki bulunmuyor. İki ülke arasındaki sınır ise 1993’ten bu yana kapalı bulunuyor. – ERİVAN

Yorumlar kapatıldı.