İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan resmi çevreleri Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için Türk tarafına yeni Yol Haritası önerdi

Aravot gazetesinin yazdığı haberde, gazete Dışişleri Bakanlığına yakın kaynağının iddiasına göre, Ermenistan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için yeni bir Yol Haritası hazırladı, bu kapalı kanallarla 10 gün önce şahsen Ahmet Davutoğlu’na aktarıldı. “Komşularla sıfır problem” sloganıyla başlayan ve halihazırda “tüm komşularla ciddi problemler” realitesine ulaşan Erdoğan Hükümeti uluslararası platformlarda profilini koruma yönünde büyük sorunlara sahip ve esasta Ermenistan tarafından Yol Haritasının gizliliği koşullarında bunu cidden değerlendirmeye almaya karşı olmadı.

Aynı kaynağın iddiasına göre, harita 3 somut etabı içermekte:
1.Türkiye açık olarak Ermeni Soykırımı gerçeğini ve sorumluluğunu kabul eder ve tüm Dünya Ermenileri önünde nedamet getirir.
2.Gecikmeksizin Ermenistan-Türkiye sınırını açar ve Ermenistan’la diplomatik ilişkiler tesis eder.
3.Daha sonra Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sorununun çözümü meselesinde Türkiye barışçı çabalar ortaya koyabilir ve militarist retoriğin denetimi, sınır olaylarının önlenmesi, keskin nişancıların geri çekilmesi ve toplumların barışa hazırlanması alanlarında toplumsal projeler gerçekleştirmeye hak kazanır.
Davutoğlu’nun Erivan ziyareti çerçevesinde, Ermenistan resmi çevrelerince önerilen Yol Haritasına ilişkin Ankara resmi çevrelerinin tutumu konusunda Edward Nalbandyan’ı bilgilendirmesi öngörülmekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.