İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’den 10 Aralık İnsan Hakları Günü Açıklaması

İnsan Hakları Günü münasebetiyle, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonun yayınlandığı, Yüksek Temsilci Catherine Ashton Tarafından Avrupa Birliği Adına Yapılan Açıklama: “Bu yıl, 1993’te Viyana’da düzenlenen Dünya İnsan Hakları Konferansı’nın 20. yıldönümü. Viyana Deklarasyonu ve Eylem Programı, tüm insan haklarının evrensel niteliğini teyit etmiş ve bu hakların desteklenmesi ve korunması açısından tarihi ilerlemelerin önünü açmıştır. Bu konferans, insan haklarını kurucu ilkeleri arasında barındıran Avrupa Birliği için bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
Bugün ayrıca BM İnsan Hakları Komiserliği’nin kuruluşunun da 20. yıldönümüdür. Kişisel kararlılığı ve birimi tarafından dünyanın dört bir yanında, insan haklarının korunması için sergilenen inanılmaz çabalar dolayısıyla Yüksek Komiser Navi Pillay’ı kutluyoruz.

Bir yıl önce AB olarak, İnsan Hakları ve Demokrasi için Stratejik Çerçeve ve Eylem Planını kabul ederek ilk İnsan Hakları Özel Temsilcimiz Stavros Lambrinidis’i bu göreve atadık. O günden bu yana insan hakları ve demokrasi konusunun AB dış ilişkilerinin bir parçası haline getirilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Din veya inanç özgürlüğüne ve lezbiyen, gay, biseksüel, trans bireyler ve interseks bireylerin (LGBTI) insan haklarından yararlanabilmelerine ilişkin yeni AB Rehber İlkelerini kabul ettik. İdam cezasının dünya genelinde yasaklanmasına ilişkin uzun zamandır devam eden kampanyamızı sürdürdük.
AB, dünyanın dört bir yanındaki tüm insanların insan haklarının tümüne saygı duyulması ve bu hakların korunması konusundaki kararlı desteğini sürdürmektedir. Birçok ülkede basına ve insan hakları savunucularına yönelik artan yıldırma, şiddet ve sansür olaylarından endişe duymaktayız. Bugün kalplerimiz insan haklarını savundukları için zulüm gören herkes için çarpıyor. AB insan hakları ve demokrasi bu değerlerin savunucularına her daim destek vermeyi sürdürecektir.”
Kaynak: AB Türkiye Delegasyonu

Yorumlar kapatıldı.