İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıristiyanlar, Bağçeşme’de

Hıristiyan inancının 4 büyük azizesinden biri olan, İzmit’te yaşadığı ve öldüğü kabul edilen Azize Barbara(Santa Barbara),  Bağçeşme Şehitler Korusundaki tarihi burçta geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ayin düzenlenerek anıldı…İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Başdanışmanı Yorgo Benlisoy, Metropolit Theoliptos ve Papaz Vissarion ile 50 kadar Hıristiyan Ortadoks Rum’un katıldığı ayinde, burcun içinde mum ve tütsü yakıldı, Azize Barbara tasvirinin önünde dini tören gerçekleştirildi.

4 ARALIK AYİNİ
Hıristiyanlığı kabul ettiği için dönemin İzmit Valisi olan babası Dioskurus tarafından üç gözlü bir kuleye hapsedildiği ve başının babası tarafından kılıçla kesilerek öldürüldüğü rivayet edilen ve bu olayın geçtiği 4 Aralık 235 tarihinin yıldönümünde Hıristiyanlarca anılan Azize Barbara için dün İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından Şehitler Korusundaki burçta ayin yapıldı.
PAPAZLAR VE CEMAAT
İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Başdanışmanı Yorgo Benlisoy, Metropolit Theoliptos ve Papaz Vissarion ile 50 kadar Hıristiyan Ortadoks Rum’un katıldığı ayinde, burcun içinde mum ve tütsü yakıldı, Azize Barbara tasvirinin önünde dini tören gerçekleştirildi. Ayine katılan ve bu nedenle oruçlu olan İstanbullu Rumlar, daha sonra İzmit Yelken Kulübüne geçerek balık yiyip oruçlarını açtılar. Hıristiyan ayininde hiçbir devlet temsilcisinin bulunmaması dikkat çekiciydi.

Yorumlar kapatıldı.