İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fener Rum Patriği Bartholomeos Antalya’da Ayin Yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya’da Kaleiçi Aziz Aliopis Kilisesi’nde düzenlenen ayini yönetti. Ayinin ardından yapılan dualarla Peter Mihail kilisenin başpapazı oldu.

– Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya’da Kaleiçi Aziz Aliopis Kilisesi’nde düzenlenen ayini yönetti. Ayinin ardından yapılan dualarla Peter Mihail kilisenin başpapazı oldu.
Antalya’da bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kaleiçi Alipios Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Patrik giysisini giyerek, düzenlenen ayini yönetti. Aziz Alipios Kilisesi’nde gerçekleşen ayinde dualar ve ilahiler okundu. Ayin ekmek ve şarabın kutsanmasının ardından, kapanış duasıyla tamamlandı.
Ortodokslar ayinde mum yakarak dua etti. Ayinin ardından yapılan dualarla Peter Mihail, kilisenin paşpapazı ilan edildi. Ayin sonrası Patrik elini öptürerek, uğur getirmesi için ayine katılanlara kutsanmış ekmek ve hac işaretinin bulunduğu hediyeler verdi.
Ayine Yunan Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Hırvatistan’dan papazlar ile Antalya’da yerleşik olarak yaşayan Ortodokslar katıldı.
Kilisenin tamamen dolduğu ayin yaklaşık iki saat sürdü.
Ayinin ardından Bartholomeos, bir otelde kahve molası verdikten sonra Aya Nikola Kilisesi’ndeki ayine katılmak üzere Demre ilçesine hareket etti.
İHA
Kaynak : http://www.haber3.com/fener-rum-patrigi-bartholomeos-antalyada-ayin-yonetti-haberi-2350045h.htm#ixzz2mbApvykA

http://www.haber3.com/fener-rum-patrigi-bartholomeos-antalyada-ayin-yonetti-haberi-2350045h.htm

Yorumlar kapatıldı.