İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Rusya cumhurbaşkanları Hrazdan Hidro Elektrik Santrali 5. Enerji Blokunun açılışını gerçekleştirdiler

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin  Hrazdan Hidro Elektrik Santrali 5. Enerji Blokunun açılışını gerçekleştirdiler, enerji bloku Ermenistan’da faaliyet gösteren Gazprom’un kardeş kuruluşu «ArmRusGazArd»a ait bulunmakta. 

NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre; beyanat Gümrü’de Ermeni-Rus Bölgelerarası III. Forumu snasında RF cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den geldi.
Hrazdan Hidro Elektrik Santrali 5. Enerji Blokunun inşasına ilişkin karar 1970’li yılların sonunda alındı. İnşaatı 1989 yılında başladı. 1990-92yıllarında SSCB’nin dağılması döneminde proje durduruldu. 1993 Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) tahsis ettiği 57.5 milyon ölçüsündeki krediyle inşaat 1997 yılına kadar sürdürüldü.
2006 yılında Ermenistan Hükümeti ve Gazprom A.Ş. arasında imzalanan anlama çerçevesinde inşaat tekrar başladı; «ArmRusGazArd» ek hisse senetleri basıldı. İnşaatın sona ermesi ve enerji blokunun modernizasyonu için 465.2 milyon Dolar tahsis edildi, bunun 248.8 milyon doları kompleks envanterindeki mülkün satın alınmasına yönlendirildi.
1 kwh elektrik enerjisi üretii için enerji bloku 278 gram yakıt kullanmakta. Enerji blokunun kapasitesi 467 MW. Hatta giren elektrik enerjisinin fiyatı, KDV dahil 40.08 Dram olacak, bu Ermenistan’daki en yüksek maliyetli olışturmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.