İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan ve Françoise Hollande, Ermeni-Fransız işbirliğini değerlendirdiler

Ermenistan’daki yatırım hacmiyle Fransa,  AB ülkeleri arasında öncü konumda bulunmakta. Beyanat bugün 29 Kasım’da Vilnius’ta Doğu Ortaklığı çerçevesinde Fransız mevkidaşı François Hollande’yle buluşması esnasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.

Görüşmeciler, Ermeni-Fransız yüksek düzeyli diyaloğundan memnuniyetle bahsettiler, sıklaşan karşılıklı ziyaretler, farklı alanlarda ortak menfaate dayalı işbirliği yanısıra Uluslararası Frankofoni Örgütü çerçevesinde ve uluslararası platformlardaki işbirliği dost iki ülke arasında  ilişkilerin gelişimine hissedilir derecede katkıda bulunmakta.

Cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Françoise Hollande, aktif şekilde gelişen desantralize işbirliği, iki ülke iş çevreleri arasındaki temasların da önemli olduğunu kaydettiler. Serj Sarkisyan, bütün bunlar sonucunda Ermeni-Fransız ticari-ekonoik ilişkilerinin başarıyla geliştiğinin altını çizdi.
Ermenistan ve Fransa cumhurbaşkanları, ikili ticari-ekonomik işbirliğinin genişlemesi ve ticaret hacminin büyümesinde bunlara rağmen hissedilir büyüme potansiyeli olduğu, bu yönde her iki tarafın hedef  odaklı çalışma gerçekleştirmesinin gerekli olduğunda görüş birliğine vardılar.
Görüşmeciler Ermenistan-AB işbirliğine değindiler, bölgesel sorunlara yönelik görüş alışverişinde bulundular.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.