İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenistan sınırındaki mayınları kaldırmayı planlıyor

Türkiye gazetesinin bildirdiğine göre, Türkiye Ermenistan sınırının açılması için diplomatik tartışmaların sürdüğü bir dönemde Ermenistan sınırındaki mayınların kaldırılması için hazırlıklara başladı. 7 Kasım’da bir açıklama yapan Ahmet Davutoğlu Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a verilmesi şartıyla Türkiye’nin Ermenistan sınırını açmaya ve demiryolu taşımacılığını yeniden başlatmaya hazır olduğunu belirtmişti. Onun sözlerine göre, şu an Iğdır şehri yakınlarında bulunan Türkiye-Ermenistan sınırında inşaat yapım hazırlıklarına başlandı.

Gazetenin Türkiye İçişleri Bakanlığı 2014 yılı gelişim proğramına dayandırarak bildirdiğine göre, Türkiye İçişleri Bakanlığı iç güvenliğini güçlendirmek amacıyla İran ve Ermenistan sınır bölgesinde yer alan mayınları kaldırmayı düşünüyor. Türkiye bu amaçla 11.6 milyon m2’lik alanın 4 milyon m2’lik kısmında mayınları kaldırmayı planlıyor. Buna yönelik Avrupa Birliği’nden proje tutarının %75’lik kısmı olan 52.4 milyon avroluk yardım alınması ümit ediliyor. Geri kalan %25’lik kısmı için ödenek ise Savunma Bakanlığı tarafından sağlanacak.
Türkiye AB’nin sınır ötesi yönetim politikasına uygun olarak yasadışı göç ve sınır ötesi suçları engellemeye yönelik sınırını korumayı düşünüyor. Bu amaçla sınır kontrol noktaları yeni aletler ve modern kontrol sistemleri ile donatılacak.

Yorumlar kapatıldı.